Ο Φοίνικας νίκησε 3-0 τη Λαμία στο Χαλκιοπούλειο και έκανε το 2-0 στη σειρά
Ο Φοίνικας Σύρου συνέχισε την εντυπωσιακή του πορεία κερδίζοντας με 3-0 τη Λαμία στο Χαλκιοπούλειο και έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε τη συμμετοχή της στη σειρά των αγώνων για τις θέσεις 5-6. Η ομάδα των Κυκλάδων έκανε το 2-0 στις νίκες, καθώς είχε επικρατήσει με το ίδιο σκορ και στην έδρα του και πλέον θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση τον νικητή από το ζευγάρι Αρης - ΠΑΟΚ.
Ο Φοίνικας Σύρου συνέχισε την εντυπωσιακή του πορεία κερδίζοντας με 3-0 τη Λαμία στο Χαλκιοπούλειο και έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε τη συμμετοχή της στη σειρά των αγώνων για τις θέσεις 5-6 που δίνει το εισιτήριο για το Challenge Cup της περιόδου 2009-10.
Η ομάδα των Κυκλάδων έκανε το 2-0 στις νίκες, καθώς είχε επικρατήσει με το ίδιο σκορ και στην έδρα του και πλέον θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση τον νικητή από το ζευγάρι Αρης – ΠΑΟΚ.
Η αντίστροφη μέτρηση για τον ΠΑΟΚ και τον Αρη έχει ξεκινήσει και την Πέμπτη (19:00, Μιχελινάκης, Ιωάννου οι διαιτητές) οι δύο ομάδες θα διασταυρώσουν για δεύτερη φορά τα «ξίφη» τους προκειμένου να διεκδικήσουν τη νίκη.
Ήδη ο Αρης προηγείται του ΠΑΟΚ με 1-0 στις νίκες και θέλει απλά ένα νικηφόρο αποτέλεσμα για να προκριθεί στην εξάδα η οποία θα του δώσει το δικαίωμα να διεκδικήσει την 5η θέση που οδηγεί στην Ευρώπη, ενώ ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να ισοφαρίσει τις νίκες για να έχει το δικαίωμα να ελπίζει και αυτός στην πρόκριση.
«Ο ΠΑΟΚ είναι καλή ομάδα και σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε εύκολη δουλειά. Θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να προκριθούμε στην εξάδα», είπε ο προπονητής των «κιτρίνων», Τάσος Κουμπλής.
Από την πλευρά του ο προπονητής του «Δικεφάλου», Γιάννης Μέλκας τόνισε: «Το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση είναι ο Αρης. Έχει καλή ομάδα και προηγείται στις νίκες. Εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».