Φουλ η δράση στα καλάθια και μάλιστα με… πιστοποιητικό
Σπουδαία ματς έχει το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής της Α1 ανδρών, όμως είδηση είναι τα... αποκαλυπτήρια της Καβάλας που πήρε πιστοποιητικό και το Σαββάτο (1/11) θα αντιμετωπίσει τον Πανελλήνιο στην Κυψέλη!Ξεχωρίζει, βέβαια, το ματς του Αρη με το Μαρούσι, ενώ η ΑΕΛ φιλοξενεί τον Κολοσσό και τα Τρίκαλα την ΑΕΚ. Κυριακή... τα σπουδαία με Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ και Πανιώνιος - Παναθηναϊκός. - Πένθος για Γιαννάκη, έχασε τον αδερφό του
Ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις περιλαμβάνει η 4η αγωνιστική της Α1 ανδρών στο μπάσκετ. Ο Ολυμπιακός αγωνίζεται χωρίς τους φιλάθλους του για δεύτερη διαδοχική φορά εντός έδρας (κεκλεισμένων των θυρών) από την αρχή της σεζόν του ελληνικού πρωταθλήματος με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ την Κυριακή στις 18:00.
Με κεκτημένη ταχύτητα από τη δεύτερη νίκη (επί της Μάλαγα) σε ισάριθμες αγωνιστικές στην Ευρωλίγκα, οι «ερυθρόλευκοι» αναζητούν το 4/4 στην Α1, για να παραμείνουν αήττητοι στην κορυφή.
Ερωτηματικό αποτελεί η συμμετοχή του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, που ήταν εκτός δωδεκάδας χθες απέναντι στη Μάλαγα, ενώ πανέτοιμος να αγωνιστεί, μετά τις ενοχλήσεις στο πέλμα, είναι ο Μιχάλης Πελεκάνος, που επίσης έμεινε εκτός δωδεκάδας απέναντι στην ισπανική ομάδα.
Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα διεκδικήσει όσες πιθανότητες του αναλογούν για την έκπληξη, με στόχο να παραμείνει κοντά στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.
Τη συντριβή που γνώρισε στη Βαρκελώνη θέλει να αφήσει πίσω ο Παναθηναϊκός, με μία καλή εμφάνιση και νίκη στο κλειστό του Ελληνικού απέναντι στον Πανιώνιο την Κυριακή στις 21:00.
Οι γηπεδούχοι γνώρισαν επίσης βαριά ήττα από την πρωταθλήτρια Ευρωλίγκα 2008 ΤΣΣΚΑ Μόσχας μεσοβδόμαδα, αλλά το κίνητρο είναι πάντα μεγάλο για μία νίκη επί της «πράσινης αυτοκρατορίας» στο μπάσκετ τα τελευταία χρόνια.
Από τους αγώνες του Σαββάτου ξεχωρίζει αυτός του Αρη με το Μαρούσι στο Αλεξάνδρειο στις 16:00, ενώ στις 17:00 στην Κυψέλη θα γίνουν τα «αποκαλυπτήρια» της Καβάλας, στον πρώτο αγώνα της (έχουν αναβληθεί οι τρεις πρώτοι) στην Α1 απέναντι στον Πανελλήνιο, μετά την απόφαση της ΕΕΑ να της χορηγήσει πιστοποιητικό συμμετοχής και το τέλος του «σίριαλ».
Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της 4ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ, το Σάββατο η ΑΕΛ φιλοξενεί τον Κολοσσό Ρόδου και τα Τρίκαλα την ΑΕΚ, ενώ την Κυριακή, η Ολύμπια Λάρισας δοκιμάζεται απέναντι του Αιγάλεω στο κλειστό του «Σίτι».
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.