Βολές Μιχαλολιάκου κατά Αλογοσκούφη με αφορμή την απομάκρυνση Ζορμπά
Πονοκέφαλο εξακολουθούν να προκαλούν στο Μέγαρο Μαξίμου και τη Ρηγίλλης τα διαδοχικά «χτυπήματα» γαλάζιων ανταρτών στην εικόνα της κυβέρνησης. Τη σκυτάλη πήρε ο Β.Μιχαλολιάκος στρεφόμενος ανοιχτά κατά του ΓΑλογοσκούφη με αφορμή την απομάκρυνση του Γ.Ζορμπά.
Πονοκέφαλο εξακολουθούν να προκαλούν στο Μέγαρο Μαξίμου και τη Ρηγίλλης τα διαδοχικά «χτυπήματα» γαλάζιων ανταρτών στην εικόνα της κυβέρνησης. Τη σκυτάλη πήρε ο Βασίλης Μιχαλολιάκος στρεφόμενος ανοιχτά κατά του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη με αφορμή την απομάκρυνση του Γιώργου Ζορμπά από την Αρχή για την καταπολέμηση του «μαύρου χρήματος».
«Δεν έχει σχέση το πρόγραμμα της ΝΔ με την κακοποίηση της προσωπικότητας του Γιώργου Ζορμπά. Ήταν προσωπική πολιτική του κ. Αλογοσκούφη κατά την άποψη μου ατυχής» δήλωσε ο κ. Μιχαλολιάκος στον ραδιοσταθμό Alpha 98,9.
«Αν δεν μας κάνει ο Γ.Ζορμπάς, τον αντικαθιστούμε. Δεν χρειάζεται να κάνουμε δύο νόμους για να απαλλαγούμε από τον Γ.Ζορμπά από εκεί που εμείς τον είχαμε επιλέξει» πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ, σημειώνοντας:
«Στην περίπτωση του Γ. Ζορμπά η αρχή του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας δεν τηρήθηκε. Έχει δικαίωμα ο κ. Αλογοσκούφης να θεωρεί ότι δεν είναι αποτελεσματική η συνεργασία και να ζητήσει την αντικατάσταση του, απλά πράγματα».
Εξάλλου, ο κ. Μιχαλολιάκος άσκησε κριτική και στην πρόταση του κ. Αλογοσκούφη για κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «δεν έχει σχέση με το πρόγραμμά της ΝΔ».
Οι δηλώσεις έρχονται σε συνέχεια της τοποθέτησης του πρώην υφυπουργού Εθνικής Αμυνας Γιάννη Λαμπρόπουλου, ο οποίος κατέστησε σαφές ότι η απουσία του από το το δείπνο της Καστέλλας αποτελούσε συνειδητή πολιτική επιλογή.
Παράλληλα, παρουσίασε το Μαξίμου περίπου ως «κοινωνικά ανάλγητο», κάνοντας αναφορά στο πρόσφατο εργατικό δυστύχημα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος.
«Δεν συνηθίζω να συμμετέχω σε τέτοιου είδους κοσμικές εκδηλώσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο. Λίγο πιο πέρα (από την Καστέλλα) είναι το Πέραμα. Τα χρήματα της δεξίωσης θα μπορούσαν να δοθούν στα ορφανά των νεκρών εργατών», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ σε εφημερίδα της εκλογικής του περιφέρειας («Ελευθερία»).
Η Ρηγίλλης εμφανίζεται προβληματισμένη για το κλίμα στην ΚΟ της ΝΔ, ενώ θεωρείται πιθανό και οι άλλοι βουλευτές που αγνόησαν την πρόσκληση Καραμανλή (Β.Πολύδωρας, Π.Τατούλης, Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη, Μ.Βαρβιτσιώτης, Χρ.Μαρκογιαννάκης, Στ.Νικηφοράκης) προσεχώς θα «ξαναχτυπήσουν».
Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, στην κυβέρνηση επικρατεί πλέον προβληματισμός για το δεύτερο δείπνο του πρωθυπουργού με τους βουλευτές του Γ΄ Θερινού Τμήματος της Βουλής. Η ημερομηνία του δείπνου δεν έχει προσδιοριστεί, αλλά προγραμματίζεται για τα μέσα Σεπτεμβρίου, μετά την επιστροφή του κ. Καραμανλή από τη ΔΕΘ.
Την Κυριακή συνεργάτες του πρωθυπουργού απέκλειαν κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να ματαιωθεί το δεύτερο δείπνο, αλλά κυβερνητικά στελέχη υποστήριζαν ότι πλέον γίνονται δεύτερες σκέψεις.