Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Σύσκεψη Σπηλιωτόπουλου με φορείς της Μυκόνου για τα φαινόμενα βίας στο νησί

Σύσκεψη Σπηλιωτόπουλου με φορείς της Μυκόνου για τα φαινόμενα βίας στο νησί

Σύσκεψη με φορείς της Μυκόνου είχε το Σάββατο ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Αρ.Σπηλιωτόπουλος, σε μία προσπάθεια να μπει φρένο στους «μπράβους» που δυσφημούν το νησί και τον ελληνικό τουρισμό, όπως έγινε με το τραγικό περιστατικό της δολοφονίας του 20χρονου Αυστραλού τουρίστα.

27

Σύσκεψη με φορείς της Μυκόνου είχε το Σάββατο ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Αρης Σπηλιωτόπουλος, σε μία προσπάθεια να μπει φρένο στους «μπράβους» που δυσφημούν το νησί και όλη τη χώρα, όπως έγινε με το τραγικό περιστατικό της δολοφονίας του 20χρονου Αυστραλού τουρίστα.

«Είναι αδιανόητο, ο πιο αναγνωρίσιμος διεθνώς τουριστικός προορισμός της Μεσογείου, η Μύκονος», είπε ο υπουργός, «να πλήττεται από τέτοια γεγονότα». Ασφαλώς και αντιλαμβάνομαι ότι η Ελληνική Αστυνομία, κάνει καλά την δουλειά της και είναι αδύνατον να βρίσκεται παντού, σε κάθε περιοχή, σε κάθε μπαρ, κάθε στιγμή».

»Από την άλλη πλευρά, όμως, δεν είναι δυνατόν να αφήνουμε μηχανισμούς μπράβων να λυμαίνονται την νυχτερινή Μύκονο» προσέθεσε και είπε:

«Χρειάζεται να δημιουργήσουμε μηχανισμούς άμυνας από τέτοια φαινόμενα. Ίσως, ήρθε η ώρα να κάνουμε μια συζήτηση χωρίς φόβο και πάθος και με την συνδρομή του υπουργείου Εσωτερικών για το πως θα αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τέτοια φαινόμενα».

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος ανέφερε ότι θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο δημιουργίας ένστολης ιδιωτικής αστυνομίας, η οποία θα ελέγχεται από την Πολιτεία.

Επίσης, ζήτησε να χυθεί άπλετο φως σε κάθε πτυχή της υπόθεσης η οποία εξέθεσε την Ελλάδα διεθνώς.

Από την πλευρά τους οι φορείς του νησιού ζήτησαν ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης και των υποδομών του νησιού, ενώ τόνισαν ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την εξάλειψη παρόμοιων φαινομένων.

 

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο