«Πράσινο φως» για παρακολούθηση αερίων ρύπων, βάσει του Πρωτοκόλλου του Κιότο
Ενεργοποιούνται οι διαδικασίες για την παρακολούθηση των αερίων που είναι «υπεύθυνα» για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, στο πλαίσιο των υποχρεώσεων της χώρας μας από το Πρωτόκολλο του Κιότο, μετά από σύσκεψη στην οποία μετείχαν ο υφ.Αγροτικής Ανάπτυξης, ο υφ.ΠΕΧΩΔΕ και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Ενεργοποιούνται οι διαδικασίες για την παρακολούθηση των αερίων που είναι «υπεύθυνα» για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, στο πλαίσιο των υποχρεώσεων της χώρας μας από το Πρωτόκολλο του Κιότο.
Σε σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Κωνσταντίνου Κιλτίδη και στην οποία μετείχαν ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Σταύρος Καλογιάννης και υπηρεσιακοί παράγοντες, αποφασίστηκε:
-Η συγκρότηση Επιτροπής για το συντονισμό των υπηρεσιών του υπουργείου για τη συλλογή των απαραίτητων στοιχείων.
-Η συγκέντρωση στοιχείων εκπομπών και απορροφήσεων αερίων του θερμοκηπίου από τους τομείς: Χρήσης γης, Αλλαγές χρήσεων γης και Δασοπονία, με τη διαδικασία σύνταξης εθνικού συστήματος απογραφής.
Όπως δήλωσε ο κ. Κιλτίδης θα υπάρχουν στοιχεία για τον κρίσιμο ρόλο που παίζουν τα δάση στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, γεγονός που θα οδηγήσει τη χώρα μας στην αποφυγή πληρωμής υψηλών προστίμων.