Παραιτήθηκε από την ηγεσία των Βρετανών Συντηρητικών ο Μ.Χάουαρντ
Την παραίτησή του από την ηγεσία των Συντηρητικών ανακοίνωσε ο Μάικλ Χάουαρντ ενώπιον των συνέδρων του κόμματος. Κάλεσε τους Τόρις να ενωθούν πίσω από τον μελλοντικό ηγέτη τους, χωρίς όμως να εκφράσει την προτίμησή του προς κάποιον από τους υποψηφίους.
Την παραίτησή του από την ηγεσία των Συντηρητικών ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Μάικλ Χάουαρντ ενώπιον των συνέδρων του κόμματος στο Μπλάκπουλ.
«Στην πραγματική ζωή, αν βιδωθείς στη θέση σου, κινδυνεύεις να χάσεις τη δουλειά σου […] για αυτό παραιτούμαι» δήλωσε ο 54χρονος Χάουαρντ, αναλαμβάνοντας το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί για την τρίτη διαδοχική εκλογική ήττα του Συντηρητικού Κόμματος από τους Εργατικούς του Τόνι Μπλερ, το Μάιο.
«Ναι, κάναμε προόδους […] αλλά τελικά δεν νικήσαμε και ούτε καν πλησιάσαμε στη νίκη» παραδέχθηκε ο ηγέτης των Τόρις. «Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα, αλλά δεν ήταν αρκετό» πρόσθεσε.
Ο Χάουαρντ δεν άφησε να διαφανεί τίποτε όσον αφορά την προτίμησή του μεταξύ των πέντε υποψηφίων για την ηγεσία του κόμματος, ο καθένας από τους οποίους παρουσίασε το πρόγραμμά του κατά το συνέδριο του Μπλάκπουλ.
Κάλεσε πάντως το σύνολο των μελών του κόμματος «να ενωθούν πίσω από τον μελλοντικό ηγέτη τους» και προειδοποίησε πως ο δρόμος θα είναι δύσκολος.
Το όνομα του διαδόχου του θα γίνει γνωστό έπειτα από μια εκλογική διαδικασία σε δύο γύρους. Αρχικά θα κληθούν να ψηφίσουν μόνον οι 198 βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος για να επιλέξουν τους δύο φιναλίστ. Μόλις ανακοινωθούν τα ονόματά τους, θα πρέπει να αποφασίσουν τα περίπου 300.000 μέλη του κόμματος και η επιλογή τους θα ανακοινωθεί στις 6 Δεκεμβρίου.
Επικρατέστεροι διάδοχοι του Χάουαρντ στην ηγεσία των Τόρις είναι οι Κένεθ Κλαρκ και Ντέιβιντ Ντέιβις.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας