Υπαρκτός ο κίνδυνος τρομοκρατικής επίθεσης στη χώρα, δηλώνει Γάλλος αξιωματούχος
Τον κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης με χημικά ή βιολογικά όπλα επισημαίνει ο δικαστής Ζαν Λουι Μπριγκιέρ, κορυφαίος αξιωματούχος των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών της Γαλλίας. Ο ίδιος εξήγησε ότι η χώρα έχει καταστεί χώρος επώασης ισλαμιστών.
Τον κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης με χημικά ή βιολογικά όπλα επισημαίνει ο δικαστής Ζαν Λουι Μπριγκιέρ, κορυφαίος αξιωματούχος των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών της Γαλλίας. Ο ίδιος εξήγησε ότι η χώρα έχει καταστεί χώρος επώασης ισλαμιστών.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Le Figaro της Τετάρτης, ο Μπριγκιέρ ξεκαθάρισε ότι το επίπεδο της απειλής είναι εξαιρετικά υψηλό.
«Η ριζοσπαστικοποίηση δεν ήταν ποτέ τόσο ισχυρή» είπε χαρακτηριστικά για να υπενθυμίσει στη συνέχεια ότι στη χώρα ζουν 5 εκατομμύρια μουσουλμάνοι.
Πρόσθεσε ακόμα ότι οι εξτρεμιστές εκπαιδεύτηκαν σε στρατόπεδα στην Αίγυπτο, στη Γεωργία και στις κουρδικές περιοχές του Ιράκ, ενώ ερωτηθείς αν υπάρχει κίνδυνος πυρηνικής επίθεσης, απάντησε: «Ένα είναι βέβαιο: ο κίνδυνος μιας βρώμικης βόμβας δεν έχει αποκλειστεί από την εξίσωση».
Παρότι αντιτάχθηκε στον πόλεμο των ΗΠΑ κατά του Ιράκ, η κυβέρνηση της Γαλλίας εκτιμά ότι αποτελεί πιθανό στόχο εξτρεμιστών, λόγω της υποστήριξής της στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν, της συνεργασίας με τις μυστικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών και της στήριξης που παρέχει σε κράτη της βορείου Αφρικής που μάχονται εξτρεμιστικές οργανώσεις.
Οι δηλώσεις του δικαστή έγιναν λίγες μέρες μετά τις συλλήψεις εξτρεμιστών οι οποίοι, σύμφωνα με τις Αρχές, σχεδίαζαν επιθέσεις σε αεροδρόμιο του Παρισιού και σταθμούς του μετρό.
Πριν από λίγες μέρες, ο υπουργός Εσωτερικών Νικολά Σαρκοζί παρουσίασε σημεία της νέας αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας.
Στις προθέσεις της γαλλικής κυβέρνησης είναι η γενίκευση των ελέγχων στις τηλεπικοινωνίες κάθε μορφής, η εντατικοποίηση των ελέγχων στους χώρους θρησκευτικής λατρείας και η παρακολούθηση, ενώ στο μικροσκόπιο μπαίνουν και τα ταξίδια σε χώρες «υψηλού κινδύνου».
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας