Στον εισαγγελέα τα ονόματα 17.000 ατόμων για τη σφαγή της Σρμπρένιτσα
Τα ονόματα 17.000 ατόμων, τα οποία φέρονται να συμμετείχαν στη σφαγή της Σρμπρένιτσα το 1995 έχει συγκεντρώσει αρμόδια σερβοβοσνιακή επιτροπή, η οποία εργαζόταν για το σκοπό αυτό από το 2003. Η λίστα θα πάει στα χέρια του εισαγγελέα.
Τα ονόματα 17.000 ατόμων, τα οποία φέρονται να συμμετείχαν στη σφαγή της Σρμπρένιτσα, το 1995, έχει συγκεντρώσει αρμόδια σερβοβοσνιακή επιτροπή, η οποία εργαζόταν για το σκοπό αυτό από το 2003.
Τα ονόματα δεν θα δημοσιοποιηθούν, αλλά θα παραδοθούν σε κρατικό εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφασίσει εάν θα ασκηθούν διώξεις. Η λίστα έφτασε και στα χέρια του ύπατου εκπροσώπου της διεθνούς κοινότητας Πάντι Ασνταουν.
Σύμφωνα με την επιτροπή, 19.473 μέλη διαφόρων σερβοβοσνιακών ένοπλων ομάδων πήραν μέρος με διάφορους τρόπους στις σφαγές, από τους οποίους οι 17.074 έχουν αναγνωριστεί με το όνομά τους.
Η επιτροπή δεν διευκρίνισε πόσοι από αυτούς είχαν άμεση σχέση με τον θάνατο των 8.000 μουσουλμάνων, καθώς η εντολή που έλαβε δεν ήταν «να διαπιστώσει το βαθμό ευθύνης στις δολοφονίες», όπως είπε μέλος της.
Από το γραφείο του εισαγγελέα ανακοινώθηκε ότι ακόμη δεν έχει φτάσει η λίστα, όμως θα αντιμετωπισθεί ως θέμα πρώτης προτεραιότητας, ειδικά εάν υπάρχουν άτομα, τα οποία τώρα κατέχουν κάποιο αξίωμα.
Από το γραφείο του Ασνταουν εκδόθηκε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ότι η σερβοβοσνιακή κυβέρνηση «έλαβε επιτέλους σοβαρά υπόψη της τις υποχρεώσεις της».
Ο πρώην πολιτικός ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας Ράντοβαν Κάραντζιτς και ο πρώην στρατιωτικός αρχηγός του Ράτκο Μλάντιτς, που θεωρούνται οι κύριοι υπεύθυνοι της σφαγής διαφεύγουν τη σύλληψη, αφότου το ICTY τους απήγγειλε κατηγορίες για γενοκτονία το 1995.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας