Δωρεάν η είσοδος το καλοκαίρι στο Ακρωτήρι Θήρας, ανακοίνωσε ο Π.Τατούλης
Χωρίς εισιτήριο θα επισκέπτεται το κοινό τον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου, στη Θήρα, το καλοκαίρι, ανακοίνωσε ο Πέτρος Τατούλης. Ο υφυπουργός Πολιτισμού επισκέφθηκε τη Σαντορίνη και ενημερώθηκε για την πορεία των έργων.
Χωρίς εισιτήριο θα επισκέπτεται το κοινό τον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου, στη Θήρα, το καλοκαίρι, ανακοίνωσε ο Πέτρος Τατούλης. Ο υφυπουργός Πολιτισμού επισκέφθηκε τη Σαντορίνη και ενημερώθηκε για την πορεία των έργων στον αρχαιολογικό χώρο.
Ο Πέτρος Τατούλης υπογράμμισε ότι ο αρχαιολογικός χώρος πρέπει να είναι ανοιχτός εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Στη διάρκεια της επίσκεψής του στο νησί των Κυκλάδων, ο υφυπουργός συναντήθηκε με τον καθηγητή Χρήστο Ντούμα, επικεφαλής των εργασιών ανασκαφής, και έλυσαν επι τόπου «μικροπροβλήματα που υπήρχαν όσον αφορά την επισκεψιμότητα στο χώρο».
Σχετικά με τις εργασίες κατασκευής του βιοκλιματικού στεγάστρου, ο κ. Τατούλης δήλωσε: «Θεωρείται ένα έργο πρωτοποριακής τεχνολογίας από το οποίο αποκτάται και θαυμάσια τεχνογνωσία. Η ανασκαφή προχωράει και εξελίσσεται και σε πολύ μικρό διάστημα με την επίβλεψη του κ. Ντούμα, θα έχουμε μπροστά μας ένα εξαιρετικό έργο. Και οι νεότερες γενιές μπορούν μέσα απο τον πολιτισμό που τους παραδόθηκε πάλι, να αναδεικνύουν το νεότερο πολιτισμό μας.»
Ο κ. Τατούλης επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο Θήρας, στα Φηρά και τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Θήρας.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.