Την Εθνική Λυρική Σκηνή των «δύο μεγάλων παρεξηγήσεων» επισκέφθηκε ο Πέτρος Τατούλης
Την Εθνική Λυρική Σκηνή επισκέφθηκε τη Δευτέρα ο υφυπουργός Πολιτισμού, Πέτρος Τατούλης. Τον υφυπουργό υποδέχθηκαν ο καλλιτεχνικός διευθυντής Λουκάς Καρυτινός και ο Σπύρος Ευαγγελάτος, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα της ΕΛΣ.
Την Εθνική Λυρική Σκηνή επισκέφθηκε τη Δευτέρα ο υφυπουργός Πολιτισμού, Πέτρος Τατούλης. Τον υφυπουργό υποδέχθηκαν ο καλλιτεχνικός διευθυντής Λουκάς Καρυτινός και ο Σπύρος Ευαγγελάτος, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα της ΕΛΣ.
«Η Εθνική Λυρική Σκηνή σχεδόν από τότε που ιδρύθηκε διανύει μια πορεία μοναχική από την οποία το κράτος λείπει επιδεικτικά» τόνισε ο Λουκάς Καρυτινός, για να αναφερθεί στις δύο μεγάλες «παρεξηγήσεις» που, όπως είπε, στοιχειώνουν τη Λυρική εδώ και 60 χρόνια.
Συγκεκριμένα, στο κτιριακό πρόβλημα και στην κρατική της επιδότηση. «Επιδοτούν μια όπερα με οικονομική ενίσχυση που θα αρκούσε για θίασο πρόζας. Τα χρήματα αυτά είναι τα μισά της μικρότερης όπερας στη Γερμανία» τόνισε ο κ. Καρυτινός.
Ο κ. Τατούλης μίλησε με θερμά λόγια για το έργο και τους στόχους της ΕΛΣ, τόνισε την εμπιστοσύνη του υπουργείου στη διοίκηση και τους εργαζόμενους και δήλωσε ότι θα ακολουθήσει ένα πρόγραμμα στενών επαφών, για να διαμορφωθεί, όπως είπε, το πλαίσιο των προεκλογικών εξαγγελιών για τη Λυρική και να αναπτυχθούν μόνιμοι και σταθεροί δεσμοί.
Βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Χρήστου Αζαριάδη, η παράσταση «Χωρίς Άντρες» σε διασκευή και σκηνοθεσία της Αναστασίας Κουρή κάθε Πέμπτη στη σκηνή Brecht-2510.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας