Πανευρωπαϊκή εκστρατεία κατά της οστεοπόρωσης
Βρυξέλλες: Την κήρυξη πανευρωπαϊκής εκστρατείας κατά της οστεοπόρωσης ανακοίνωσε σε ειδική εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο αρμόδιος για τη Δημόσια Υγεία Επίτροπος Ντέιβιντ Μπερν.
Βρυξέλλες: Την κήρυξη πανευρωπαϊκής εκστρατείας κατά της οστεοπόρωσης ανακοίνωσε σε ειδική εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο αρμόδιος για τη Δημόσια Υγεία Επίτροπος Ντέιβιντ Μπερν.
Η χρόνια και σοβαρή αυτή νόσος εκτιμάται ότι πλήττει σήμερα αντίστοιχα το 1/3 και το 1/8 των μεσήλικων γυναικών και ανδρών σε ολόκληρη Ευρώπη.
Στην εκδήλωση παρευρέθη ο Ιταλός υπουργός Υγείας Γκιρτολάμο Σίρκια, ενώ από ελληνικής πλευράς, συμμετείχαν, η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μένη Μαλλιώρη, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Τζαννής, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Κώστας Φαινέκος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Μεταβολισμού των οστών Γεώργιος Λατσός και η πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με οστεοπόρωση Μαρία Τσεκούρα.
Σε δηλώσεις της η κυρία Μαλλιώρη ανέφερε πως οι συνέπειες της οστεοπόρωσης για την υγεία και την ευρωπαϊκή οικονομία δύνανται να προληφθούν υπό την προϋπόθεση ότι θα εξεταστούν και θα υποβληθούν άμεσα σε θεραπεία όσα άτομα ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.
Η παραπάνω άποψη αποτέλεσε και την κεντρική ιδέα της εκδήλωσης, στο πλαίσιο της οποίας ομάδα ειδικών ιατρών υπέβαλαν δωρεάν σε εξετάσεις όσους ήθελαν να γνωρίζουν με μεγαλύτερη ακρίβεια το ενδεχόμενο προσβολής τους από οστεοπόρωση.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε έκθεση φωτογραφίας του διάσημου Ιταλού φωτογράφου Ολιβιέρο Τοσκάνι, η οποία αποτυπώνει με ιδιαίτερο τρόπο την επίδραση της οστεοπόρωσης στη ζωή των πασχόντων.
health.in.gr
- Νέα Υόρκη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της χιονοθύελλας – Χιλιάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί
- Πρωτοχρονιά: Ευφάνταστα, παράξενα, αστεία – Τα πιο ξεχωριστά έθιμα ανά τον κόσμο
- Ο Ταϊρίκ Τζόουνς αρέσει στον Ολυμπιακό – Παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Παρτιζάν οι «ερυθρόλευκοι» (vid)
- Πέθανε η ηθοποιός Μπριζίτ Μπαρντό
- Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους: «Εμείς φάγαμε λάσπη στην τηλεόραση, 3 γυναίκες τράβηξαν τα πάνδεινα στο δικαστήριο»
- Ivan Greko: «Δεν έχει βραχιολάκι» λέει ο δικηγόρος του τράπερ μετά τη σύλληψή του
- «Πρόταση της Γκρέμιο στον Παναθηναϊκό για τον Τετέ»
- ΝΔ: Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του στελέχους του κόμματος Μιχάλη Λεκάκου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 28.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jerry-zhang-1mBXWoGoI-s-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442