Ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ήλιδας
Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες κατασκευής του Αρχαιολογικού Μουσείου της Ήλιδας. Το κτίριο πρόκειται να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο, ενώ το ΚΑΣ ενέκρινε τη μουσειολογική μελέτη, ώστε ο χώρος να ανοίξει για το κοινό τον Μάρτιο του 2004.
Τον Σεπτέμβριο πρόκειται να παραδοθεί στους αρχαιολόγους το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ήλιδας, μίας από τις σημαντικότερες πόλεις της Πελοποννήσου, όπου προετοιμάζονταν οι αθλητές, κατά την αρχαιότητα, προκειμένου να πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Οι εργασίες κατασκευής του κτιρίου προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, ενώ το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) ενέκρινε τη μουσειολογική μελέτη, ώστε το μουσείο να ανοίξει τις πύλες του για το κοινό τον Μάρτιο του 2004.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου την Παρασκευή, το κτίριο του μουσείου είναι 2.000 τ.μ., όμως οι εκθεσιακοί χώροι δεν ξεπερνούν τα 280 τ.μ.
Στόχος των αρχαιολόγων είναι να αναδειχθεί ο σημαντικός ρόλος που έπαιζε η Ήλιδα στην αρχαιότητα και ιδιαίτερα στην οργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Γι αυτό και τα περί τα 1.000 εκθέματα, από την Προϊστορική Εποχή έως την Υστερορωμαϊκή είναι κατανεμημένα σε ενότητες.
Αρχικά, παρουσιάζονται η πόλη και τα κτίριά της, ακολουθούν τα επαγγέλματα των κατοίκων της, η τέχνη, η μικροτεχνία, η νομισματοκοπία, η καθημερινή ζωή και στη συνέχεια αναδεικνύεται η Ήλιδα ως μητρόπολη των γύρω περιοχών, οι σχέσεις της με τα άλλα κέντρα, η οργάνωση και η διοίκησή της, η γέννηση των θρησκειών και, τέλος, οι Ολυμπιακοί Αγώνες.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.