Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Με την εκδήλωση ακμής σχετίζεται η υπερκατανάλωση ψωμιού

Με την εκδήλωση ακμής σχετίζεται η υπερκατανάλωση ψωμιού

Λονδίνο: Η υπερκατανάλωση ψωμιού ενδέχεται να προκαλέσει ακμή στους εφήβους, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Archives of Dermatology.

Λονδίνο: Η υπερκατανάλωση ψωμιού ενδέχεται να προκαλέσει ακμή στους εφήβους, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Archives of Dermatology.


Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Πολιτείας του Κολοράντο στις ΗΠΑ, υποστηρίζουν ότι το επεξεργασμένο σιτάρι και η ζάχαρη που περιέχονται σε ορισμένους τύπους ψωμιού ενδέχεται να αυξήσουν σημαντικά τα επίπεδα ινσουλίνης του οργανισμού, προκαλώντας τα χαρακτηριστικά δερματικά εξανθήματα της ακμής.


Όπως εξηγεί η Δρ. Λόρεν Κόρντεν και οι συνεργάτες της, το επεξεργασμένο ψωμί χωνεύεται πολύ εύκολα και αυτή ακριβώς η ιδιότητά του προκαλεί αύξηση της ινσουλίνης και ενός άλλου παράγοντα που ονομάζεται IGF-1. Η εν λόγω διαδικασία οδηγεί αντίστοιχα σε αύξηση του αριθμού των ανδρικών ορμονών, η οποία ευνοεί την ανάπτυξη ακμής.


Τα ευρήματα της μελέτης, επιβεβαιώνουν τους έως τώρα ισχυρισμούς ότι οι δίαιτες που βασίζονται στην κατανάλωση τροφών με χαμηλά ποσοστά υδατανθράκων μπορούν να ελαττώσουν τα συμπτώματα ακμής.


Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, περίπου το 60% των 12χρονών και το 95% των 18χρονων παιδιών στις ΗΠΑ έχουν εμφανίσει ακμή.

health.in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο