Το διατροφικό λάθος που αυξάνει τον κίνδυνο για εγκεφαλικό και καρδιακές παθήσεις
Ερευνητές του King's College του Λονδίνου περιγράφουν λεπτομερώς τις συνήθειες κατανάλωσης σνακ 854 ατόμων
Ερευνητές του King's College του Λονδίνου περιγράφουν λεπτομερώς τις συνήθειες κατανάλωσης σνακ 854 ατόμων
Σύγκριση στα διαθέσιμα φάρμακα για την απώλεια βάρους στους εφήβους δείχνει πως τα καλύτερα αποτελέσματα δεν χρειάζεται να κοστίζουν πολύ
Οι ακραίες διατροφικές στερήσεις σε υδατάνθρακες και λίπη επηρεάζουν το προσδόκιμο ζωής
Ο συνδυασμός στα φρούτα και τα λαχανικά που βάζουμε στα smoothies μας, μπορεί να μειώνει τα θρεπτικά τους συστατικά
Η κατανάλωσή τους μπορεί να προστατεύσει από την απώλεια ακοής που σχετίζεται με την ηλικία, σύμφωνα με νέα επιστημονικά δεδομένα.
Ο ρυθμός του πληθωρισμού μπορεί να επιβραδύνεται αλλά η τιμή των συστατικών για την παραγωγή παραδοσιακών πιάτων «χτυπάει» την μεσογειακή διατροφή
Οι περιπτώσεις που ο οργανισμός χρειάζεται τις αλμυρές γεύσεις, και μάλιστα η κατανάλωσή τους γίνεται με... συνταγή γιατρού
Εκτός από τα κόκκινα, πλέον έχουν κάνει την εμφάνισή τους και τα καρπούζια με διαφορετικό χρώμα, όπως είναι τα κίτρινα καρπούζια.
Με τις θερμοκρασίες να εκτοξεύονται σε επίπεδα ρεκόρ σε όλη τη χώρα, οι ειδικοί συστήνουν να προσαρμόσουμε τη διατροφή μας ανάλογα.
Φρέσκα τρόφιμα σε απόσταση κάτω από ένα μίλι συμβάλλουν στην αποφυγή 13 μορφών καρκίνου
Το σταθερό βάρος είναι πιο σημαντικό από το λιγότερο βάρος, αρκεί να μην φτάνει την παχυσαρκία
Μια αγορά σε μια πολύ δυναμική στιγμή, με πολλά χρήματα από θεσμικούς επενδυτές και επενδυτικά κεφάλαια κάνει το δικό της «μπαμ».
Η σοκολάτα «διαδραματίζει έναν πραγματικά ιδιαίτερο ρόλο για τους ανθρώπους – ως απόλαυση και ως ανταμοιβή».
Οι έρευνες δείχνουν ότι η βιταμίνη D παίζει πιθανώς ρόλο στην παραγωγή της λεπτίνης, της ορμόνης που ελέγχει την πείνα αλλά και το ποσοστό του λίπους που συσσωρεύεται στο σώμα.
Η κατανάλωση των φυσικών τροφών με μέτρο είναι το κλειδί.
Ο λόγος που υπάρχουν είναι πως έχουν εκκωφαντικό αποτέλεσμα. Δηλαδή μας κάνουν και αισθανόμαστε καλά.
Οι φλαβανόλες είναι θρεπτικά συστατικά γνωστά για τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες
Συμβουλές από τον πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, καθηγητή καρδιολογίας, Γ. Σιάσο
Ισχύει ή όχι ότι το φαγητό αργά το βράδυ δεν βοηθάει όσους θέλουν να χάσουν κιλά;
Για τους παχύσαρκους, η ποιότητα ζωής είναι μειωμένη αλλά και συντομότερη
Την επόμενη φορά που θα σηκώσετε το τηλέφωνο για να παραγγείλετε ξανασκεφτείτε το!
Μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να έχουν τεράστια οφέλη στο να προλάβουμε την εμφάνιση ή και την υποτροπή του καρκίνου, λένε οι ειδήμονες, βασισμένοι σε πληθώρα μελετών που έχουν διεξαχθεί παγκοσμίως.
Καλό είναι να διατηρούμε ένα μέτρο. Όμως, σε περίπτωση που το χάσετε, δείτε τι πρέπει να κάνετε...
Αβοκάντο, πορτοκάλι, φράουλες, ροζ γκρέιπφρουτ και μήλο συντελούν στην τέλεια αποτοξίνωση του οργανισμού μας από τα λιπαρά.
Οδηγίες εξέδωσε ο ΕΟΔΥ για το πώς να συντηρήσουμε και μέχρι πότε μπορούμε να καταναλώσουμε τα κόκκινα αυγά και το κρέας του πασχαλινού τραπεζιού
Ιδιαίτερα θα πρέπει να προσέξουν ασθενείς με γνωστή καρδιαγγειακή νόσο όπως στεφανιαία νόσο καθώς και όσοι έχουν παράγοντες κινδύνου όπως αρτηριακή υπέρταση
Τι πρέπει να προσέξουν την Κυριακή του Πάσχα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη και καρδιαγγειακά νοσήματα.
Τι σνακ που μπορούμε να καταναλώσουμε μέσα στην ημέρα;
Έχουν εντοπιστεί 5 μέρη στον κόσμο όπου οι άνθρωποι έχουν εξαιρετικά μεγάλο προσδόκιμο ζωής, συχνά ζουν μέχρι τα 100 ή και περισσότερο
Υπάρχουν φρούτα και λαχανικά που επιδεινώνουν τα συμπτώματά της; Οι επιστήμονες απαντούν
Μετά την απώλεια βάρους ενισχύεται στον εγκέφαλο το σήμα προς τις «συνάψεις της πείνας», σύμφωνα με νέα μελέτη - το εύρημα προσφέρει έναν καινούργιο στόχο ανάπτυξης θεραπειών ενάντια στο φαινόμενο της ανακύκλωσης βάρους που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι στη «μάχη» τους με τη ζυγαριά.
Αλήθειες και μύθοι, που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε
Η σύσταση για την επιτρεπόμενη ποσότητα κατανάλωσης, δεν αφορά μόνο τη ζάχαρη αλλά και τα πρόσθετα σάκχαρα, όπως η φρουκτόζη.
Η υψηλή περιεκτικότητα νατρίου σε τρόφιμα και ποτά μάς εκθέτει σε μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών προβλημάτων και εγκεφαλικού, προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
Νέα μελέτη δείχνει ότι η κατανάλωση ακόμη και ενός μικρού κομματιού σοκολάτας προκαλεί αλλαγές στον ανθρώπινο εγκέφαλο και εξηγεί γιατί δεν μπορούμε να αντισταθούμε στους γλυκούς πειρασμούς
Η Κομισιόν επιβεβαιώνει ότι το υψηλό ποσοστό απορρίψεων εισαγωγών λόγω υψηλής συγκέντρωσης φυτοφαρμάκων προέρχεται από τη γειτονική χώρα.
Συστάσεις επιστημόνων στους καταναλωτές για να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί την περίοδο της νηστείας της Σαρακοστής, καθώς έχουν σημειωθεί κατά καιρούς κρούσματα γαστρεντερίτιδας - Χρήσιμες συμβουλές για την ασφαλή κατανάλωση θαλασσινών/οστρακοειδών
Συνεργασία όλων των φορέων απαιτείται για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, επισημαίνει η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Παχυσαρκίας, Μεταβολισμού και Διαταραχών Διατροφής
Πιλοτικό πρόγραμμα που εφαρμόζεται σε 10 κέντρα υγείας στην Αττική εντοπίζει τις οικογένειες που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο και τις εκπαιδεύει πώς να προστατεύσουν τα μέλη τους
Η νεότητα είναι ένα θέμα που όλους μας, μας απασχολεί. Τι μπορούμε να κάνουμε για να διατηρήσουμε την φρέσκια εικόνα μας;
Τα κύρια οφέλη του μουρουνέλαιου προέρχονται από το γεγονός ότι είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμινών Α και D,
Τι πρέπει να προσέξουμε στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας, αλλά και το διάστημα μέχρι το Πάσχα καθώς «πρωταγωνιστούν» συνταγές που περιέχουν πολύ αλάτι, ζάχαρη και λιπαρά - Χρήσιμες συμβουλές από τη διαιτολόγο - διατροφολόγο Αστερία Σταματάκη
Ποια τα πιθανά οφέλη για την υγεία και τι να προσέχουμε.
Ποιες τροφές πρέπει να τρώτε ή να αποφεύγετε εάν έχετε ψωρίαση
Βοηθητική στα φάρμακα ανοσοθεραπείας κατά του μελανώματος φαίνεται πως είναι η μεσογειακή διατροφή, καθώς βελτιώνει την αντίδραση του οργανισμού σε ασθενείς με προχωρημένη νόσο
Νανοσωματίδια μεταλλικών οξειδίων που χρησιμοποιούνται ως χρωστικές ουσίες στα τρόφιμα μπορεί να προκαλέσουν βλάβες σε τμήματα του εντέρου, σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη
Τι λένε οι διατροφολόγοι
Eρευνητές στις ΗΠΑ ανέπτυξαν έναν αναστολέα που απέτρεψε εν δυνάμει θανατηφόρες αλλεργικές αντιδράσεις σε ποντίκια – μάλιστα ο αναστολέας μπορεί να χορηγηθεί προληπτικά αλλά και μετά την έναρξη των συμπτωμάτων της αλλεργικής αντίδρασης.
Ελληνική μελέτη δείχνει το μηχανισμό με τον οποίο έχει αποτελέσματα η διαλειμματική νηστεία
Βασικοί κανόνες για ασφάλεια χωρίς σπατάλη τροφίμων.
Ο συνδυασμός των πρωτεϊνών του γάλακτος και των αντιοξειδωτικών πολυφαινολών του καφέ διπλασιάζει την αντιφλεγμονώδη δράση των πολυφαινολών σε ανοσοκύτταρα, σύμφωνα με νέα μελέτη ερευνητών του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης.
Τέτοια τρόφιμα είναι όσα έχουν υποστεί σημαντική επεξεργασία κατά την παραγωγή τους, όπως ποτά με ανθρακικό, συσκευασμένα ψωμιά, έτοιμα φαγητά, δημητριακά κ.α.
Οι τροφές είναι αλήθεια πως δεν έχουν χαρακτηριστεί «φάρμακα» τυχαία. Ωστόσο ποια είναι η ουσιαστική αξία που του «τίτλου» που τους έχει δοθεί;
Η ασπαρτάμη, η σουκραλόζη και άλλα υποκατάστατα ζάχαρης βρίσκονται σε περισσότερα τρόφιμα από ό,τι νομίζετε - και μπορεί να μην είναι πάντα καλά για εσάς.
Υπάρχουν πολλές απόψεις σχετικά με το αν καθημερινά είδη διατροφής πρέπει ή δεν πρέπει να διατηρούνται στο ψυγείο.
Οι ερευνητές προειδοποιούν για τη διατροφή μας. Πώς τα ελαστικά αυτοκινήτων επηρεάζουν την τροφική αλυσίδα και την υγεία μας.
Οι αλλαγές που θα εντοπίσουμε στο σώμα μας αν δεν φάμε καθόλου κρέας για έναν μήνα. Απαραίτητα tips αν ακολουθήσεις τη vegan διατροφή.
Ποια τεχνητά γλυκαντικά έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να προκαλέσουν πρόβλημα
Τι έδειξε έρευνα για όσους πίνουν αρκετό νερό
Η μείωση του συνολικού καρδιαγγειακού κινδύνου επιτυγχάνεται με τη μείωση κάθε ενός ξεχωριστά παράγοντα κινδύνου ώστε συνολικά ο καρδιαγγειακός κίνδυνος να είναι μικρός
Ο ΕΦΕΤ, τονίζει ότι η διατροφή μας κατά την εορταστική περίοδο πρέπει να στηρίζεται στην ποικιλία και στο μέτρο και να συνδυάζεται με περπάτημα ή φυσική άσκηση, ενώ προσέχουμε παράλληλα και την κατανάλωση αλκοόλ.
Τα περισσότερα από τα προϊόντα που εξετάστηκαν περιέχουν σίδηρο σε μορφή που δεν απορροφάται από τον ανθρώπινο οργανισμό.
Διαφορετικές βιταμίνες παίζουν διαφορετικό ρόλο στο σώμα και ένα άτομο χρειάζεται διαφορετική ποσότητα από κάθε βιταμίνη για να παραμείνει υγιές.
Οι διαιτολόγοι μας παροτρύνουν να έχουμε πάντα στα ντουλάπια και το ψυγείο μας 5 τρόφιμα κλειδιά.
Το παρόν και το μέλλον των αισθητήρων γλυκόζης για την αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη και τα πλεονεκτήματα έναντι του αυτοελέγχου από το τριχοειδικό αίμα
Σημαντικά θετική είναι η επίδραση της δίαιτας χαμηλών υδατανθράκων, σε σύγκριση με τη δίαιτα χαμηλών λιπαρών στον προδιαβήτη ή σε ήπιας μορφής διαβήτη τύπου ΙΙ
Ποια είναι αυτά;
Τι δείχνουν πρόσφατες μελέτες;
Τι λένε Σουηδοί επιστήμονες
«Να διδάσκουμε διαφορετικά: Η ισχύς της “έδρας” είναι κλονισμένη, και το κύρος εκπορεύεται μόνο από την ικανότητά του να εμπνέεις και να καθοδηγείς»
Η σπιρουλίνα είναι ένα γαλαζοπράσινο φύκι που μπορεί να αναπτυχθεί σε ακραίες συνθήκες, αφιλόξενες για τους περισσότερους οργανισμούς που ζουν στο νερό.
Τουλάχιστον ένα από αυτά είναι κάτι που πολλοί βάζουν στο τραπέζι τους καθημερινά.
Εθελοντές που κλήθηκαν να τρώνε το τελευταίο γεύμα τους τις νυχτερινές ώρες κατανάλωναν κατά μέσο όρο περισσότερες θερμίδες,.
Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος
Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη
Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος
Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673
ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442