Το διατροφικό λάθος που αυξάνει τον κίνδυνο για εγκεφαλικό και καρδιακές παθήσεις
Ερευνητές του King's College του Λονδίνου περιγράφουν λεπτομερώς τις συνήθειες κατανάλωσης σνακ 854 ατόμων
Ερευνητές του King's College του Λονδίνου περιγράφουν λεπτομερώς τις συνήθειες κατανάλωσης σνακ 854 ατόμων
Σύγκριση στα διαθέσιμα φάρμακα για την απώλεια βάρους στους εφήβους δείχνει πως τα καλύτερα αποτελέσματα δεν χρειάζεται να κοστίζουν πολύ
Οι ακραίες διατροφικές στερήσεις σε υδατάνθρακες και λίπη επηρεάζουν το προσδόκιμο ζωής
Ο συνδυασμός στα φρούτα και τα λαχανικά που βάζουμε στα smoothies μας, μπορεί να μειώνει τα θρεπτικά τους συστατικά
Η κατανάλωσή τους μπορεί να προστατεύσει από την απώλεια ακοής που σχετίζεται με την ηλικία, σύμφωνα με νέα επιστημονικά δεδομένα.
Ο ρυθμός του πληθωρισμού μπορεί να επιβραδύνεται αλλά η τιμή των συστατικών για την παραγωγή παραδοσιακών πιάτων «χτυπάει» την μεσογειακή διατροφή
Οι περιπτώσεις που ο οργανισμός χρειάζεται τις αλμυρές γεύσεις, και μάλιστα η κατανάλωσή τους γίνεται με... συνταγή γιατρού
Εκτός από τα κόκκινα, πλέον έχουν κάνει την εμφάνισή τους και τα καρπούζια με διαφορετικό χρώμα, όπως είναι τα κίτρινα καρπούζια.
Με τις θερμοκρασίες να εκτοξεύονται σε επίπεδα ρεκόρ σε όλη τη χώρα, οι ειδικοί συστήνουν να προσαρμόσουμε τη διατροφή μας ανάλογα.
Φρέσκα τρόφιμα σε απόσταση κάτω από ένα μίλι συμβάλλουν στην αποφυγή 13 μορφών καρκίνου
Το σταθερό βάρος είναι πιο σημαντικό από το λιγότερο βάρος, αρκεί να μην φτάνει την παχυσαρκία
Μια αγορά σε μια πολύ δυναμική στιγμή, με πολλά χρήματα από θεσμικούς επενδυτές και επενδυτικά κεφάλαια κάνει το δικό της «μπαμ».
Η σοκολάτα «διαδραματίζει έναν πραγματικά ιδιαίτερο ρόλο για τους ανθρώπους – ως απόλαυση και ως ανταμοιβή».
Οι έρευνες δείχνουν ότι η βιταμίνη D παίζει πιθανώς ρόλο στην παραγωγή της λεπτίνης, της ορμόνης που ελέγχει την πείνα αλλά και το ποσοστό του λίπους που συσσωρεύεται στο σώμα.
Η κατανάλωση των φυσικών τροφών με μέτρο είναι το κλειδί.
Ο λόγος που υπάρχουν είναι πως έχουν εκκωφαντικό αποτέλεσμα. Δηλαδή μας κάνουν και αισθανόμαστε καλά.
Οι φλαβανόλες είναι θρεπτικά συστατικά γνωστά για τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες
Συμβουλές από τον πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, καθηγητή καρδιολογίας, Γ. Σιάσο
Ισχύει ή όχι ότι το φαγητό αργά το βράδυ δεν βοηθάει όσους θέλουν να χάσουν κιλά;
Για τους παχύσαρκους, η ποιότητα ζωής είναι μειωμένη αλλά και συντομότερη
Την επόμενη φορά που θα σηκώσετε το τηλέφωνο για να παραγγείλετε ξανασκεφτείτε το!
Μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να έχουν τεράστια οφέλη στο να προλάβουμε την εμφάνιση ή και την υποτροπή του καρκίνου, λένε οι ειδήμονες, βασισμένοι σε πληθώρα μελετών που έχουν διεξαχθεί παγκοσμίως.
Καλό είναι να διατηρούμε ένα μέτρο. Όμως, σε περίπτωση που το χάσετε, δείτε τι πρέπει να κάνετε...
Αβοκάντο, πορτοκάλι, φράουλες, ροζ γκρέιπφρουτ και μήλο συντελούν στην τέλεια αποτοξίνωση του οργανισμού μας από τα λιπαρά.
Οδηγίες εξέδωσε ο ΕΟΔΥ για το πώς να συντηρήσουμε και μέχρι πότε μπορούμε να καταναλώσουμε τα κόκκινα αυγά και το κρέας του πασχαλινού τραπεζιού
Ιδιαίτερα θα πρέπει να προσέξουν ασθενείς με γνωστή καρδιαγγειακή νόσο όπως στεφανιαία νόσο καθώς και όσοι έχουν παράγοντες κινδύνου όπως αρτηριακή υπέρταση
Τι πρέπει να προσέξουν την Κυριακή του Πάσχα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη και καρδιαγγειακά νοσήματα.
Τι σνακ που μπορούμε να καταναλώσουμε μέσα στην ημέρα;
Έχουν εντοπιστεί 5 μέρη στον κόσμο όπου οι άνθρωποι έχουν εξαιρετικά μεγάλο προσδόκιμο ζωής, συχνά ζουν μέχρι τα 100 ή και περισσότερο
Υπάρχουν φρούτα και λαχανικά που επιδεινώνουν τα συμπτώματά της; Οι επιστήμονες απαντούν
Μετά την απώλεια βάρους ενισχύεται στον εγκέφαλο το σήμα προς τις «συνάψεις της πείνας», σύμφωνα με νέα μελέτη - το εύρημα προσφέρει έναν καινούργιο στόχο ανάπτυξης θεραπειών ενάντια στο φαινόμενο της ανακύκλωσης βάρους που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι στη «μάχη» τους με τη ζυγαριά.
Αλήθειες και μύθοι, που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε
Η σύσταση για την επιτρεπόμενη ποσότητα κατανάλωσης, δεν αφορά μόνο τη ζάχαρη αλλά και τα πρόσθετα σάκχαρα, όπως η φρουκτόζη.
Η υψηλή περιεκτικότητα νατρίου σε τρόφιμα και ποτά μάς εκθέτει σε μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών προβλημάτων και εγκεφαλικού, προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
Νέα μελέτη δείχνει ότι η κατανάλωση ακόμη και ενός μικρού κομματιού σοκολάτας προκαλεί αλλαγές στον ανθρώπινο εγκέφαλο και εξηγεί γιατί δεν μπορούμε να αντισταθούμε στους γλυκούς πειρασμούς
Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος
Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη
Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος
Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673
ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442