Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Όλα για τη Ζωή μας»: Ποια τρόφιμα έχουν λίγες θερμίδες αλλά και λίγη θρεπτική αξία;

«Όλα για τη Ζωή μας»: Ποια τρόφιμα έχουν λίγες θερμίδες αλλά και λίγη θρεπτική αξία;

Ο λόγος που υπάρχουν είναι πως έχουν εκκωφαντικό αποτέλεσμα. Δηλαδή μας κάνουν και αισθανόμαστε καλά.

Ο Ηλίας Αλεξίου, ο «Αδέκαστος Επιθεωρητής» του τηλεπαιχνιδιού γνώσεων του MEGA «The Chase» και τεχνικός τροφίμων, και η διαιτολόγος – διατροφολόγος, Μαρία Μεντζέλου, μίλησαν στο «Όλα για τη Ζωή μας» και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη για τα τρόφιμα που έχουν πολλές θερμίδες αλλά ελάχιστη θρεπτική αξία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν αρκετές τροφές που δεν μας προσφέρουν κάτι διατροφικά.

«Ο λόγος που υπάρχουν είναι πως έχουν εκκωφαντικό αποτέλεσμα. Δηλαδή μας κάνουν και αισθανόμαστε καλά. Καμιά φορά θα καταναλώσω και εγώ τέτοιες τροφές. Τα σνακ για παράδειγμα, όπως τα γαριδάκια δεν έχουν κάποιο θρεπτικό συστατικό μέσα», εξήγησε ο Ηλίας Αλεξίου.

Η διαιτολόγος – διατροφολόγος, Μαρία Μεντζέλου, ανέφερε πως τα τρόφιμα αυτά τα καταναλώνουν πολλοί γιατί είναι νόστιμα και επιδρούν στους νευρώνες του εγκεφάλου που εκκρίνουν τις ενδορφίνες, οι οποίες προκαλούν τη χαρά.

«Ο συνδυασμός των κορεσμένων λιπαρών, του λίπους και της ζάχαρης είναι εθιστικά και γι’ αυτό τα ζητάμε πιο συχνά», σημείωσε.

Πού οδηγεί η κατανάλωσή τους;

Σύμφωνα με την ειδικό, η κατανάλωση τροφίμων που δεν έχουν θρεπτικά συστατικά μπορεί να δημιουργήσει παχυσαρκία αλλά και καρδιακά προβλήματα καθώς η συσσώρευση του λίπους κάνει κακό στην καρδιά και από την άλλη μειώνουν τις ορμόνες του κορεσμού άρα πεινάμε πιο γρήγορα.

«100 gr πατατάκια αντιστοιχούν σε ένα πιάτο μακαρόνια. Η συχνότητα είναι η παγίδα που πρέπει να προσέξουμε. Πλέον μπορούμε να βρούμε πιο υγιεινές τροφές και να μην ψάχνουμε την ευχαρίστηση από το φαγητό. Δεν υπάρχει το μέτρο και αυτό είναι κακό».

Ο Ηλίας Αλεξίου ανέφερε πως και το αλκοόλ έχει θερμίδες αλλά όχι θρεπτικά συστατικά αλλά διαφοροποιείται ανάλογα με το είδος του ποτού.

«Άλλο το κρασί, άλλο η μπύρα και άλλο το φρέσκο κρασί. Το καθένα έχει τα δικά του θρεπτικά συστατικά. Το φρέσκο κρασί για παράδειγμα έχει πολλά αντιοξειδωτικά από τις κόκκινες χρωστικές. Το κρασί δεν έχει πολλά αντιοξειδωτικά μέσα. Η μπύρα έχει μαγιά που μάλλον είναι κάτι καλό. Πρέπει να έχουμε παντού μέτρο».

Τα αλλαντικά και τα θρεπτικά συστατικά

Η κ. Μαρία Μεντζέλου υπογράμμισε επίσης πως στην Ελλάδα πολλοί δεν τρώνε πρωινό και αυτό θα φέρνει την εύκολη λύση του περιπτέρου ή της έτοιμης σφολιάτας.

«Τα αλλαντικά περιέχουν ουσίες που σχετίζονται με τον καρκίνο, κυρίως το γαστρεντερικό καρκίνο. Η επεξεργασία που έχουν υποστεί τα κρέατα άρα δεν έχει πολλά θρεπτικά συστατικά», κατέληξε.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024