Την «κληρονομιά» του Δαρβίνου παρουσιάζει το βρετανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας
Τις πύλες του προς το κοινό ανοίγει στις 30 Σεπτεμβρίου το Κέντρο Δαρβίνου, η νέα συναρπαστική πτέρυγα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Βρετανίας που παρουσιάζει μία συλλογή εκατομμυρίων δειγμάτων διατηρηθέντων έμβιων όντων από κάθε γωνιά του πλανήτη.
51
Τις πύλες του προς το κοινό ανοίγει στις 30 Σεπτεμβρίου το Κέντρο Δαρβίνου, η νέα συναρπαστική πτέρυγα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Βρετανίας που παρουσιάζει μία πολύτιμη σύλλογη εκατομμυρίων δειγμάτων διατηρηθέντων έμβιων όντων από κάθε γωνιά του πλανήτη -πολλά από τα οποία συλλεγέντα, μάλιστα, από τον ίδιο τον Αγγλο φυσιοδίφη και βιολόγο.
Σύμφωνα με το βρετανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, η λειτουργία της νέας πτέρυγας -που φέρει το όνομα του Κάρολου Δαρβίνου- αποτελεί «μία μικρή επανάσταση».
Στην κατοχή του μουσείου έχουν περιέλθει σε διάστημα 200 ετών συνολικά 22 εκατομμύρια δείγματα, τα οποία βρίσκονται αποθηκευμένα σε 450.000 δοχεία, καλύπτοντας σε διάστημα ραφιών απόσταση 27 χιλιομέτρων!
Και όπως επισημαίνει το BBC, οι επισκέπτες του νεοσύστατου Κέντρου Δαρβίνου όχι μόνο θα μπορούν να δουν από κοντά την πολύτιμη σύλλογη των διατηρηθέντων δειγμάτων, αλλά θα έχουν και για πρώτη φορά την ευκαιρία να παρατηρήσουν τους επιστήμονες εν ώρα εργασίας.
«Αυτή δεν είναι μία απλή έκθεση, είναι ένα χώρος εργασίας γεμάτος με επιστήμονες και συλλογές. Σκεφτήκαμε πως ήταν σημαντικό να επιτρέψουμε στους επισκέπτες μας να δουν τι περιλαμβάνει η δουλειά μας και γιατί είναι τόσο σημαντική» δηλώνει ο διευθυντής του τμήματος ζωολογίας του μουσείου, καθηγητής Φιλ Ρέινμποου.
Στις 30 Σεπτεμβρίου γίνονται τα εγκαίνια της πρώτης φάσης λειτουργίας του Κέντρου Δαρβίνου, ενώ η επόμενη φάση του -που περιλαμβάνει και την παρουσίαση της συλλογής εντόμων του μουσείου- θα λειτουργήσει το 2007.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συμφωνία Σπαλέτι – Γιουβέντους μέχρι το 2028
- Στο Άγιο Όρος ο Βασίλης Κικίλιας για αυτοψίες σε λιμένες
- Greeks Among Least Satisfied With Housing Conditions in EU
- «Ποια ομάδα της Euroleague είναι φαβορί για τον Χίφι το καλοκαίρι»
- Ποιοι είναι οι έξι λόγοι που ο σκύλος μυρίζει το πάτωμα του σπιτιού;
- Όταν η Chanel φώτισε τα πουκάμισα Charvet, ένα από το καλύτερα κρυμμένα μυστικά του Παρισιού
- Βεζένκοφ: «Είναι πολύ καλός προπονητής, αλλά εγώ δεν θα τον χαιρετούσα»
- Ηλεία: Βίντεο-ντοκουμέντο ρίχνει φως στη σοκαριστική υπόθεση του Σάκη Γκολφίνου που κάηκε ζωντανός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 28.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/daniil-silantev-MrdCtp7qsrM-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442