Ο ΟΤΕ διαψεύδει τις φήμες για πώληση ποσοστού της Globul
Στην κατηγορηματική διάψευση δημοσιεύματος βουλγαρικής εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο ο ΟΤΕ εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης ποσοστού της θυγατρικής του εταιρείας στη Βουλγαρία, Globul, προχώρησε ο εντεταλμένος αντιπρόεδρος του Οργανισμού Γ.Σκαρπέλης.
Ο εντεταλμένος αντιπρόεδρος του ΟΤΕ, Γιώργος Σκαρπέλης, διέψευσε την Τετάρτη δημοσίευμα βουλγαρικής εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο ο Οργανισμός εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης ποσοστού της θυγατρικής του εταιρείας στη Βουλγαρία, Globul.
«Τόσο ο ΟΤΕ, όσο και η Globul, βρίσκονται σε επαφές και διαβουλεύσεις για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης της εταιρείας, με σκοπό την ενίσχυση της παρουσίας μας στην αγορά κινητής τηλεφωνίας στη Βουλγαρία» τόνισε ο κ. Σκαρπέλης, με δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Όπως έχει επανειλλημένα δηλωθεί, στηρίζουμε την ανάπτυξη της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Globul και, επομένως, δεν τίθεται θέμα πώλησης ποσοστού της, όπως υπαγορεύει η στρατηγική του ομίλου για την ενίσχυση της ανάπτυξης στις αγορές όπου ήδη ο ΟΤΕ έχει παρουσία» προσέθεσε ο εντεταλμένος αντιπρόεδρος του Οργανισμού.
Σημειώνεται ότι βουλγαρική εφημερίδα ανέφερε σήμερα ότι ο ΟΤΕ διαπραγματεύεται με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και με την ολλανδική τράπεζα ΑΒΝ Amro την παροχή πίστωσης ύψους 200 εκατ. ευρώ, έναντι της οποίας οι δύο τράπεζες θα αποκτήσουν από 34% έως 51% του κεφαλαίου της Globul.