Ζημίες 387 εκατ. δολαρίων για την Zurich Financial Services το 2001
Δυσάρεστη έκπληξη αποτέλεσε για τις αγορές η ανακοίνωση του ασφαλιστικού ομίλου Zurich Financial Services (ZFS) για καθαρές ζημίες ύψους 387 εκατ. δολαρίων στο 2001, οι οποίες σχετίζονται ίσως με τις αποζημιώσεις λόγω της 11ης Σεπτεμβρίου.
Δυσάρεστη έκπληξη αποτέλεσε για τις αγορές η ανακοίνωση του ελβετικού ασφαλιστικού ομίλου Zurich Financial Services (ZFS) -ενός εκ των μεγαλυτέρων στην Ευρώπη- για καθαρές ζημίες ύψους 387 εκατ. δολαρίων στο 2001, καθώς και για το ότι προτίθεται να μειώσει το μέρισμά του σε ποσοστό άνω του 50%.
Η ZFS απέδωσε τα αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα σε αποζημιώσεις που σχετίζονται με τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, αλλά και στην πρόβλεψη κεφαλαίων για την κάλυψη διεκδικήσεων πολιτών στις ΗΠΑ για αποζημιώσεις λόγω έκθεσής τους σε αμίαντο.
Ο ασφαλιστικός όμιλος προτείνει για το 2001 μέρισμα οκτώ ελβετικών φράγκων ανά μετοχή, από 17,5 ελβετικά φράγκα ανά μετοχή που κατέβαλε ένα χρόνο νωρίτερα.
Πέρσι, η μετοχή της ZFS απώλεσε το 60% της αξίας της και ο όμιλος προέβη το προηγούμενο 18μηνο σε σειρά αφνίδιων προειδοποιήσεων προς τους επενδυτές για την πορεία των κερδών του. Στις αρχές του μήνα, ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poors προχώρησε σε αναθεώρηση προς τα κάτω της αξιολόγησής του για το χρέος της ZFS.
H Zurich Financial Services -η οποία απασχολεί 70.000 εργαζόμενους και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 60 χώρες- αναζητεί διευθύνοντα σύμβουλο για να αντικαταστήσει τον Ρολφ Χούπι, ο οποίος, στα τέλη Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε ότι προτίθεται να αποσυρθεί.