Ο ΣΕΒΓΑΠ εγγυάται την ποιότητα του ελληνικού γάλακτος και συναφών προϊόντων
Αθήνα: Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα για το γάλα και τη βρουκέλλωση στην Ελλάδα, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ) διευκρινίζει ότι στα ελληνικά προϊόντα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Αθήνα: Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα για το γάλα και τη βρουκέλλωση στην Ελλάδα, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ) διευκρινίζει ότι στα ελληνικά προϊόντα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Συγκεκριμένα, ο ΣΕΒΓΑΠ αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι:
– Η βρουκέλλωση ή μελιταίος πυρετός είναι ασθένεια που προσβάλλει τα ζώα. Ο μικροοργανισμός που την προκαλεί καταστρέφεται πλήρως από τη θερμοκρασία, με αποτέλεσμα η παστερίωση να καθιστά απόλυτα ασφαλή το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Η παστερίωση εφαρμόζεται σε όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα στην Ελλάδα και μάλιστα είναι υποχρεωτική σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
– Εδώ και αρκετά χρόνια, οι μεγάλες ελληνικές γαλακτοβιομηχανίες έχουν αναλάβει με δική τους πρωτοβουλία και σημαντικές επενδύσεις την απόλυτη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων τους. Οι οργανωμένες βιομηχανίες γάλακτος διαθέτουν αποτελεσματικά συστήματα ελέγχου της υγείας των ζώων, της ασφάλειας του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων, μέσω των οποίων εγγυώνται την υγεία των Ελλήνων καταναλωτών.
– Πέραν τούτου, οι κρατικοί φορείς παρακολουθούν ανελλιπώς την υγεία των ζώων και την ποιότητα του παραγόμενου νωπού γάλακτος, εφαρμόζοντας συστηματικά τα προτεινόμενα προγράμματα ελέγχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.