Έξι μέτρα Γιαννίτση για ενίσχυση των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ
Ισχυρότερα κίνητρα που θα περιλαμβάνουν υψηλότερες επιδοτήσεις σχεδιάζει να παραχωρήσει το υπουργείο Εργασίας στις επιχειρήσεις, προκειμένου να υιοθετήσουν τα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ, τα οποία σημείωσαν σημαντική επιτυχία το τρέχον έτος. Η ηγεσία του υπουργείου σε συνεργασία με το διοικητή του ΟΑΕΔ, Τ.Παλαιολόγο, αποφάσισε να εφαρμόσει έξι νέα μέτρα που θα ενδυναμώσουν τα προγράμματα κατάρτισης του ΟΑΕΔ.
61
Ισχυρότερα κίνητρα που θα περιλαμβάνουν υψηλότερες επιδοτήσεις σχεδιάζει να παραχωρήσει το υπουργείο Εργασίας στις επιχειρήσεις, προκειμένου να υιοθετήσουν τα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ, τα οποία σημείωσαν σημαντική επιτυχία το τρέχον έτος. Η ηγεσία του υπουργείου σε συνεργασία με το διοικητή του ΟΑΕΔ, Τ.Παλαιολόγο, αποφάσισε να εφαρμόσει έξι νέα μέτρα που θα ενδυναμώσουν τα προγράμματα κατάρτισης του ΟΑΕΔ.
Όπως αναφέρει τη Δευτέρα η εφημερίδα Ημερησία, προγράμματα, όπως η αυτασφάλιση και οι απευθείας επιδοτήσεις για τις προσλήψεις ανέργων, είχαν απορρόφηση της τάξεως του 100% και με αυτό το δεδομένο το υπουργείο Εργασίας προσανατολίζεται σε:
* Αύξηση της ημερήσιας επιδότησης που χορηγείται στις επιχειρήσεις για τους ανέργους. Κατά πάσα πιθανότητα η επιδότηση θα ξεπερνά τις 5.000 δρχ. με το κατώτατο ημερομίσθιο να κυμαίνεται στις 7.110 δραχμές.
* Εφαρμογή περισσότερων προγραμμάτων απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για πληθυσμιακές ομάδες, όπως οι νέοι, οι μακροχρόνια άνεργοι και οι γυναίκες. Η ημερήσια επιδότηση θα διαφοροποιείται με βάση την ηλικία και τη διάρκεια παραμονής του δικαιούχου εκτός αγοράς εργασίας και μπορεί να κυμαίνεται ακόμη και στα επίπεδα του πραγματικού ημερομισθίου.
* Λήψη μέτρων που θα προσελκύουν τις επιχειρήσεις να προσλάβουν ανέργους σε ειδικότητες υψηλής ζήτησης.
* Ενίσχυση των προγραμμάτων δημιουργίας νέων ελεύθερων επαγγελματιών, στο πλαίσιο της ανάπτυξης νέων τεχνολογιών.
* Εφαρμογή ειδικών προγραμμάτων με υψηλές επιδοτήσεις για την πρόσληψη και την απασχόληση πληθυσμιακών ομάδων που απειλούνται με κοινωνικό αποκλεισμό.
* Παροχή κινήτρων στους ίδιους του ανέργους, όπως καταβολή μέρους του επιδόματος ανεργίας, σε περίπτωση που απασχολούνται σε εποχικές επιχειρήσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κακοκαιρία: Κυβερνητικό κλιμάκιο την Παρασκευή στους πληγέντες δήμους – Σύσκεψη στις 15:00
- ΠΑΣΟΚ: Η κακοκαιρία δεν είναι «έκπληξη», έκπληξη είναι που η πρόληψη μένει πίσω
- Ουκρανία: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι στο Νταβός σε λιγότερο από μία ώρα
- Πλήρης απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη σε τρίτεκνους και πολύτεκνους σε περιφερειακό Δήμο
- Eurostat: Ένας στους τέσσερις νέους στην Ευρώπη εργάζεται ενώ σπουδάζει – Τι ισχύει στην Ελλάδα
- Προϊστορικός οργανισμός των 8 μέτρων ανήκε σε «χαμένο παρακλάδι της ζωής»
- Παραδέχθηκε την ανωτερότητα του αντιπάλου ο Τσιτσιπάς: «Ήταν άψογος στα κρίσιμα σημεία»
- Εξεταστική – ΟΠΕΚΕΠΕ: Κατάθεση για 13 χρόνια πριν – «Καμία σχέση με τη συντονισμένη απάτη που βλέπουμε σήμερα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442