Αναβλήθηκε η δίκη των «20» του Ρουβίκωνα
Ο εισαγγελέας άσκησε εναντίον τους ποινική δίωξη για 4 πλημμελήματα: διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, διέγερση, απείθεια και άρνηση δακτυλοσκόπησης
Αναβολή για να δικαστούν στις 27 Ιουνίου ζήτησαν και πήραν από το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο τα 20 μέλη του Ρουβίκωνα, που συνελήφθησαν την Δευτέρα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Ο εισαγγελέας άσκησε εναντίον τους ποινική δίωξη για 4 πλημμελήματα: διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, διέγερση, απείθεια και άρνηση δακτυλοσκόπησης.
Νωρίτερα, έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων βρέθηκαν περίπου 50 άτομα προς υποστήριξη των συλληφθέντων.
Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη του Ρουβίκωνα συγκεντρώθηκαν έξω από την πύλη του υπουργείου, όπου πέταξαν τρικάκια για συμπαράσταση στον Δημήτρη Κουφοντίνα, και προσπάθησαν να εισβάλουν στον χώρο. Ένας τα κατάφερε, αλλά όλοι συνελήφθησαν από τη φρουρά.
- Ο Τραμπ παρουσίασε τα σχέδια για τα πιο ισχυρά πλοία που κατασκευάστηκαν ποτέ στις ΗΠΑ
- Σουδάν: Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα δεινά γυναικών και κοριτσιών εννιά χώρες του ΣΑ του ΟΗΕ
- Αλβανία: Επεισόδια σε αντικυβερνητική διαδήλωση κατά της διαφθοράς στα Τίρανα
- Τραμπ: Θα ήταν σοφό για τον Μαδούρο να φύγει – Μαδούρο: Θα τα πήγαινε καλύτερα ο Τραμπ αν κοιτούσε τη χώρα του
- Η κυβέρνηση Τραμπ αναστέλλει όλα τα μεγάλα υπεράκτια έργα αιολικής ενέργειας, για «λόγους εθνικής ασφαλείας»
- Κολομβία: Drones θα ψεκάσουν με γλυφοσάτη φυτείες κόκας, υπό την πίεση των ΗΠΑ
- Ουκρανία: Νέα ρωσική επίθεση στην Οδησσό – Στο στόχαστρο πλοίο και λιμενικές υποδομές
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Αν ταξιδέψετε…
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 23.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/samuel-quek-1YzWh7ZrJlA-unsplash-1-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442