Δήμος Παλαιού Φαλήρου: «Κατεδάφιση αυθαίρετων κτισμάτων στο Ρέμα της Πικροδάφνης»
Για την κατεδάφιση αυθαίρετων κτισμάτων, όπως τα χαρακτηρίζει, στο Ρέμα της Πικροδάφνης, έβγαλε ανακοίνωση ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου.
«Ολοκληρώθηκε η κατεδάφιση δύο αυθαίρετων κτισμάτων επί της οδού Αγίας Λαύρας στο Παλαιό Φάληρο, σε μια σημαντική παρέμβαση που δίνει οριστική λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα, το οποίο για δεκαετίες επιβάρυνε την καθημερινότητα των περιοίκων και υποβάθμιζε την ευρύτερη περιοχή» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου.
Όπως προσθέτει υποστηρίζοντας στην ανακοίνωση του ο Δήμος, «τα συγκεκριμένα κτίσματα είχαν μετατραπεί διαχρονικά σε εστίες αυθαίρετης και παράνομης κατάληψης, προκαλώντας σοβαρά ζητήματα όχλησης για τους κατοίκους της γειτονιάς, ενώ η συσσώρευση απορριμμάτων και η γενικότερη εγκατάλειψη του χώρου δημιουργούσαν μια εικόνα υποβάθμισης, ανασφάλειας και περιβαλλοντικής επιβάρυνσης. Η απομάκρυνσή τους αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα για την αποκατάσταση της νομιμότητας, την προστασία της δημόσιας υγείας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην περιοχή».
Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, δήλωσε σύμφωνα με την ανακοίνωση μεταξύ άλλων:
«Η κατεδάφιση των δύο αυθαίρετων κτισμάτων στην οδό Αγίας Λαύρας αποτελεί μια ουσιαστική παρέμβαση που βάζει τέλος σε ένα πρόβλημα δεκαετιών για τη γειτονιά και τους κατοίκους της περιοχής. Ιδιαίτερα σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή, κατά μήκος της Πικροδάφνης, η ευθύνη μας είναι μεγάλη και η παρέμβασή μας έρχεται να αποδώσει τον χώρο ξανά στην πόλη και στους κατοίκους του.»
- Παρουσιάζεται ο Οσμάν από τον ΠΑΟΚ
- Ενισχύονται οι δράσεις καταπολέμησης των κουνουπιών στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου
- Στον 69χρονο αγνοούμενο από την Επανομή ανήκει η σορός που βρέθηκε στον Κορινό Πιερίας
- ΕΛΑΣ για την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο: Η επίλυση του Κυπριακού, σήμερα πιο αναγκαία από ποτέ
- Φωτιά σε δασική έκταση στο Κυριάκι Βοιωτίας – Επιχειρούν τρία ελικόπτερα
- Κρήτη: Συνελήφθη 37χρονος για ξυλοδαρμό της συζύγου του μπροστά στο 3χρονο παιδί τους
- Τι θα πει ο Μητσοτάκης στην ΚΟ υπό το άγχος για τα «γαλάζια» ποσοστά και το βάρος των ποινικών διώξεων για ΟΠΕΚΕΠΕ
- ΚΚΕ για επέτειο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο: Μας θυμίζει τι σημαίνουν για τους λαούς οι σχεδιασμοί των ιμπεριαλιστών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)

























































![Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-308-315x220.jpg)









Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442