Η ΚΕΔ όρισε τον Σλοβένο Ράντε Ομπρένοβιτς στο μεγάλο ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό στην OPAP Arena.
Ο Ομπρένοβιτς θα έχει για βοηθούς τους συμπατριώτες του Γιούρε Πραπρότνικ και Γκρέγκα Κορντέζ, με τον Βασίλη Φωτιά να είναι τέταρτος διαιτητής και στο VAR να είναι οι Ματέι Γιουγκ και Ντένις Χαλιλοβιτς.
Ο Σλοβένος διαιτητής έρχεται στην Ελλάδα για πέμπτη φορά. Στο παρελθόν έχει σφυρίξει ένα ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-1 την περσινή σεζόν στην κανονική διάρκεια, αλλά και τρεις αγώνες play offs του ελληνικού πρωταθλήματος. Τη σεζόν 2023-2024 τα ΠΑΟΚ – Άρης 0-1 και Άρης – Ολυμπιακός 1-1 και πέρυσι το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 4-2. Επίσης, έχει σφυρίξει στο ευρωπαϊκό Παναθηναϊκός – Βίκινγκουρ 2-0 για τα νοκ-άουτ του Conference League πέρσι.
Στο ματς του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ στην Τούμπα θα είναι ο Γιουματζίδης ενώ σε κείνο του Άρη με την ΑΕΛ στην Λάρισα θα είναι ο Ζαμπαλάς. Υπενθυμίζεται πως αναβλήθηκε το ματς του Αστέρα με τον Ολυμπιακό, κατόπιν αιτήματος των Πειραιωτών λόγω του επερχόμενου «τελικού» με τη Λεβερκούζεν στο Champions League.
Αναλυτικά οι ορισμοί της 17ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League:
Βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Χρήστου Αζαριάδη, η παράσταση «Χωρίς Άντρες» σε διασκευή και σκηνοθεσία της Αναστασίας Κουρή κάθε Πέμπτη στη σκηνή Brecht-2510.
Ο Νίκολας Γιόβερ είναι ο «εγκέφαλος» πίσω από τα γκολ της Άρσεναλ από στατικές φάσεις και ο συνεργάτης του Αρτέτα λαμβάνει μεγάλο μπόνους για τα γκολ των «κανονιέρηδων» από εκτελέσεις κόρνερ και φάουλ
Ο δημοσιογράφος Σωτήρης Γεωργούντζος και ο προπονητής της Μαρκό, Σούλης Παπαδόπουλος, τα είπαν σε έντονο ύφος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το Καλαμάτα-Μαρκό.