Ουγγαρία: «Λυπάται» ο Βανς για την ήττα Ορμπαν – Θα «συνεργαστούν πολύ καλά» με τον Μαγιάρ
«Είμαι σίγουρος πως θα συνεργαστούμε πολύ καλά με τον επόμενο ούγγρο πρωθυπουργό», δηλώνει ο Τζέι Ντι Βανς, εκφράζοντας παράλληλα τη «λύπη» του για την ήττα του Ορμπαν.
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε χθες Δευτέρα ότι τον «λυπεί» η ήττα του λαϊκιστή εθνικιστή απερχόμενου πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπαν στις εκλογές της Κυριακής, σπεύδοντας να προσθέσει ότι η Ουάσιγκτον εννοεί να «συνεργαστεί» με τον διάδοχό του, τον δεξιό Πέτερ Μαγιάρ, παρότι τάσσεται υπέρ δραστικών αλλαγών στη σχέση της Βουδαπέστης με την ΕΕ (φωτογραφία του Reuters/Jonathan Ernst, επάνω, από το πρόσφατο ταξίδι του Τζέι Ντι Βανς, δεξιά, στη Βουδαπέστη για να δώσει χείρα βοηθείας στον Βίκτορ Ορμπαν, αριστερά).
«Είμαι σίγουρος πως θα συνεργαστούμε πολύ καλά με τον επόμενο ούγγρο πρωθυπουργό»
«Με λυπεί το ότι έχασε (…) αλλά είμαι σίγουρος πως θα συνεργαστούμε πολύ καλά με τον επόμενο ούγγρο πρωθυπουργό», είπε ο Τζέι Ντι Βανς κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο Fox News.
«Ξέραμε πολύ καλά ότι υπήρχαν ισχυρές πιθανότητες ο Βίκτορ (Ορμπαν) να χάσει αυτές τις εκλογές», πρόσθεσε, μερικές ημέρες αφού ταξίδεψε προσωπικά στη Βουδαπέστη για να εκφράσει την υποστήριξη του Ντόναλντ Τραμπ στον πολιτικό που ταυτίστηκε με τη μετατροπή της Ουγγαρίας σε «ανελεύθερη δημοκρατία».
VP JD Vance speaks out on Viktor Orban’s loss.
“I’m sad that he lost, will work very well, I’m sure with the next prime minister of Hungary.” pic.twitter.com/mckvmWpmwn
— Resist the Mainstream (@ResisttheMS) April 13, 2026
Ανακούφιση…
Η ήττα του Βίκτορ Ορμπαν, που είχε συγκρουστεί πολλές φορές με τις Βρυξέλλες, τόσο για θέματα ευρωπαϊκών αρχών, όσο για τη στάση του έναντι της Ουκρανίας, αντιμετωπίστηκε με αίσθημα ανακούφισης.
Ο νικητής των εκλογών θεωρείται φιλοευρωπαίος και έτοιμος να συνεργαστεί με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ (περισσότερα εδώ).
- Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Επενδύοντας στη νέα εικόνα της πρωτεύουσας και στο μέλλον της αστικής διαμονής
- Πυροπροστασία περιοχών με βιομηχανικούς χώρους: Απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου και ελάχιστος έλεγχος
- «Θα είναι η πιο αιματηρή ταινία μου» – Στο επόμενο έργο του Ντάριο Αρτζέντο πρωταγωνιστεί η Ιζαμπέλ Ιπέρ
- Σπουδές για τον κόσμο που έρχεται: Computer Science και Data Science στο UNIC Athens
- Βραζιλία: Ανησυχεί για πιθανή στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ
- Νέα ομάδα, νέα πόλη, νέος Γιάννης και νέο νούμερο: Ποιον αριθμό επέλεξε ο Αντετοκούνμπο στους Χιτ (pic)
- Η Ουκρανία εκτόξευσε πάνω από 400 drones προς τη Μόσχα πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ
- Γελασμένη η κυβέρνηση εάν πιστεύει ότι έχει τελειώσει η υπόθεση των υποκλοπών – ιδίως όταν πρώην πρωθυπουργός προσφεύγει στη Δικαιοσύνη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442