Βόρεια Κορέα: «Εκτόξευσε τουλάχιστον ένα βαλλιστικό πύραυλο αγνώστου τύπου», λέει η Σεούλ
Η Βόρεια Κορέα αντιδρά στη συμφωνία που εξασφάλισε η Νότια Κορέα με τις ΗΠΑ για την απόκτηση πυρηνοκίνητου υποβρυχίου
Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε σήμερα τουλάχιστον έναν «βαλλιστικό πύραυλο άγνωστου τύπου», ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας, οκτώ ημέρες αφού ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενέκρινε νοτιοκορεατικό σχέδιο για τη ναυπήγηση υποβρυχίου με πυρηνική πρόωση.
«Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο άγνωστου τύπου προς την κατεύθυνση της ανατολικής θάλασσας», ανέφερε το γενικό επιτελείο στη Σεούλ, αναφερόμενο στη θαλάσσια περιοχή την οποία το Τόκιο αποκαλεί Θάλασσα της Ιαπωνίας.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Νότια Κορέα, τόνισε μέσω Truth Social ότι το υποβρύχιο που θα αποκτήσει η Νότια Κορέα θα κατασκευαστεί στα «ναυπηγεία στη Φιλαδέλφεια», με άλλα λόγια στη δική του χώρα.
Στρατιωτική αναβάθμιση της Νότια Κορέας
Η τεχνολογία των αμερικανικών πυρηνοκίνητων υποβρυχίων συγκαταλέγεται στα πιο αυστηρά φυλασσόμενα στρατιωτικά μυστικά τους.
Σε σύγκριση με υποβρύχια που κινούνται χάρη σε κινητήρες ντίζελ και μπαταρίες, αυτά που διαθέτουν πυρηνική πρόωση μπορούν να επιχειρούν για πολύ πιο μακρά χρονικά διαστήματα.
Αναλυτές σχολιάζουν ότι η ανάπτυξη πυρηνοκίνητου υποβρυχίου σηματοδοτεί σημαντικό άλμα εμπρός για τον ναυπηγικό και στρατιωτικό τομέα της Νότιας Κορέας, η οποία θα ενταχθεί στο πολύ ολιγομελές κλαμπ των χωρών που διαθέτουν τέτοια σκάφη.
Η Σεούλ ανέφερε πως χρειάζεται την έγκριση της Ουάσιγκτον, καθώς η χρήση των πρώτων υλών που είναι απαραίτητες για την κατασκευή αυτού του τύπου υποβρυχίων κατά κανόνα είναι στρατιωτική.
Μετά την αποτυχία το 2019 της συνόδου του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν και του Ντόναλντ Τραμπ, η Πιονγκγιάνγκ κατέστησε σαφές πως δεν θα απεμπολήσει ποτέ το πυρηνικό της οπλοστάσιο, ότι πλέον έχει γίνει «αμετάκλητα» πυρηνική δύναμη.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Μεταφορές χρημάτων, εκπτώσεις και πιστωτικές – Το Χ προσθέτει οικονομικές υπηρεσίες
- Λουτσέσκου μετά το Κύπελλο: «Είμαι συντετριμμένος – Ο ΠΑΟΚ είναι το σπίτι μου»
- Συνεργασία του Δήμου Χανίων και Αυστραλιανής Κυβέρνησης ενόψει της 85ης επετείου της Μάχης της Κρήτης
- Πώς είναι σήμερα ο Μήτσος από τη σειρά «Ευτυχισμένοι Μαζί»
- Interamerican στο Delphi Economic Forum XI: Προτείνοντας λύσεις για τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας
- Χαρίτσης για υποκλοπές: «Η κυβέρνηση πρέπει να φύγει άμεσα. Να μην έχει την ευκαιρία για ένα ακόμα θεσμικό πραξικόπημα»
- Markos by Night: Κορυφή για τον Μάρκο Σεφερλή και το Σάββατο 25 Απριλίου
- Κυρίαρχοι των κρητιδικών θαλασσών: Αρπακτικά χταπόδια των 20 μέτρων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442