Νότια Κορέα – APEC: Η περιοχή Ασίας – Ειρηνικού βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο καμπής, λέει ο πρόεδρος Λι
Η συνεργασία μεταξύ των μελών της APEC είναι η ενδεδειγμένη απάντηση στις οικονομικές προκλήσεις της εποχής, λέει ο πρόεδρος της Ν. Κορέας, κρίνοντας ότι η περιοχή βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο καμπής.
Η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο καμπής καθώς η παγκόσμια οικονομική τάξη αλλάζει ταχύτατα, δήλωσε σήμερα Παρασκευή ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος Λι Τζε Μιουνγκ στη σύνοδο της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) που φιλοξενείται στην πόλη Γκιονγκτζού της Νότιας Κορέας (στη φωτογραφία από Yonhap via Reuters, επάνω, ο Λι Τζε Μιουνγκ).
«Είναι σαφές ότι δεν μπορούμε πάντα να είμαστε στην ίδια πλευρά, αλλά πρέπει να συνεργαστούμε για να επιτύχουμε συλλογική ευημερία»
South Korean President Lee Jae Myung chaired the opening session of the Asia Pacific Economic Cooperation (APEC) Leaders’ Meeting on the morning of October 31 in Gyeongju, North Gyeongsang… https://t.co/YeQMkTajQy #APEC #SouthKorea #Connectivity #EconomicGrowth #AsiaPacific pic.twitter.com/d7X3r5AG3X
— bne IntelliNews (@bneintellinews) October 31, 2025
Οι οικονομίες των κρατών-μελών της APEC αντιπροσωπεύουν το 50% του παγκόσμιου εμπορίου και το 61% του παγκόσμιου ΑΕΠ.
Στο περιθώριο της συνόδου, οι πρόεδροι της Κίνας και των ΗΠΑ συναντήθηκαν χθες Πέμπτη με στόχο την ανακωχή στην εμπορική αντιπαράθεση των χωρών τους.
«Είναι σαφές ότι δεν μπορούμε πάντα να είμαστε στην ίδια πλευρά, αλλά πρέπει να συνεργαστούμε για να επιτύχουμε συλλογική ευημερία», είπε ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας.
Απάντηση τις προκλήσεις
«Καθώς η τάξη στο ελεύθερο εμπόριο υφίσταται δραματικές αλλαγές, η παγκόσμια οικονομική αβεβαιότητα βαθαίνει, το εμπόριο και οι επενδύσεις χάνουν τη δυναμική τους», ανέφερε ο Λι και συμπλήρωσε ότι η συνεργασία μεταξύ των μελών της APEC είναι η ενδεδειγμένη απάντηση στις οικονομικές προκλήσεις της εποχής.
Πηγή: ΑΠΕ
- Μαρτίνεθ: «Ο στόχος του Παναθηναϊκού είναι αυτός που έρχεται μετά τα play offs…»
- Βασίλης Κικίλιας: Συνάντηση με τον Ισπανό υπουργό Μεταφορών, Όσκαρ Πουέντε
- Aρχισαν τα έργα ανακατασκευής στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο της Αθήνας για να φιλοξενήσει τις Εθνικές Ομάδες
- MEGA Stories: Οι υδάτινες ιστορίες της Εθνικής Πόλο Γυναικών
- Άγιος Παντελεήμονας: Βίντεο ντοκουμέντο με τον Παλαιστίνιο να σπάει αυτοκίνητα
- Νίκος Ζαχαριάδης: Εθνική ανεξαρτησία πάει να πει…
- O Πέτερ Μαγιάρ θα παρευρεθεί σε πρεμιέρα ντοκιμαντέρ για την άνοδο του
- Αμερικανικές πολιτείες ετοιμάζουν μορατόριουμ στην κατασκευή νέων data center
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442