Η ΑΕΚ συνεχίζει την προετοιμασία της ενόψει των παιχνιδιών του δεύτερου προκριματικού γύρου του Conference League, όμως ταυτόχρονα «τρέχει» και τον μεταγραφικό σχεδιασμό της. Στην Ιταλία κυκλοφορούν μάλιστα νέα δημοσιεύματα που αφορούν παίκτη που έχει στο στόχαστρό της η Ένωση.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Sportpaper Italia o 24χρονος Ιταλός αμυντικός μέσος της Σπέτσια ενδιαφέρει την Ένωση που επιμένει για την απόκτησή του.
Πρόκειται φυσικά για μια πολύ δύσκολη και ακριβή περίπτωση καθώς στο Transfermarkt ο παίκτης κοστολογείται με 10 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με το ίδιο μέσο, ο Εσπόζιτο ενδιαφέρει και την Πίζα του Φιλίπο Ιντζάγκι που ανέβηκε φέτος στην Serie A.
Το ιταλικό δημοσίευμα για ΑΕΚ και Εσπόζιτο
«Η Πίζα διαπραγματεύεται με τον Σαλβατόρε Εσπόζιτο από τη Σπέτσια, μια συμφωνία αξίας περίπου 6 εκατομμυρίων ευρώ, με τον Μπερουάτο να αναμένεται να συμπεριληφθεί στη συμφωνία ως τεχνικός συνεργάτης. Για τον μεσοεπιθετικό της Σπέτσια ενδιαφέρεται και η ΑΕΚ, η οποία δεν το βάζει κάτω».
Στις 17 Ιανουαρίου, το stage του Black Temple υποδέχεται μια σειρά από ελληνικές μπάντες, που θα ερμηνεύσουν μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του David Bowie - ενώ τα decks θα αναλάβει ο Δημήτρης Παπασπυρόπουλος.
Η παράσταση Ήμερη – Η Ανατομία μιας Πτώσης, εμπνευσμένη από το έργο, τη ζωή και τη φιλοσοφία του κορυφαίου Ρώσου συγγραφέα, επιχειρεί μια σύγχρονη, εσωτερική ανάγνωση πάνω στην έννοια της πτώσης — σωματικής, ηθικής και υπαρξιακής.
Ο καθηλωτικός μονόλογος του Ανδρέα Φλουράκη «ΤΑΠ ΑΟΥΤ» ανεβαίνει στο ανανεωμένο Μικρό Γκλόρια. Το κείμενο ζωντανεύει στη σκηνή με τον Τάσο Κορκό στην ερμηνεία, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει ο Θανάσης Ισιδώρου.
Ο Μόντε Μόρις αποχώρησε υποβασταζόμενος από το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Μπάγερν και ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε λόγο για βαρύ διάστρεμμα το οποίο έχει υποστεί ο Αμερικανός.
Ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα τη Μπάγερν Μονάχου στο ΣΕΦ με 95-80 ωστόσο ανησυχεί για τον Μόντε Μόρις που αποχώρησε τραυματίας, έχοντας «γυρίσει» τον αστράγαλό του.
Με τον Ελ Κααμπί να δίνει μαγική ασίστ στο πρώτο γκολ της ομάδας του, το Μαρόκο νίκησε εύκολα με 2-0 τον Καμερούν και πέρασε στους «4» του Κόπα Άφρικα, όπου θα περιμένει τον νικητή του Αλγερία – Νιγηρία.