Απεγκλωβισμοί από τη φωτιά στην ανατολική Αττική
Μήνυμα του 112 για εκκένωση στις περιοχές Αγία Κυριακή, Έτος Στέκο και Ήμερος Πεύκος.
Εκκένωση οικισμών στην περιοχή που μαίνεται η πυρκαγιά στην ανατολική Αττική προκειμένου να μην εγκλωβιστούν κάτοικοι και κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Σύμφωνα την τελευταία ενημέρωση από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, από αστυνομικούς που βρίσκονται στην πυρκαγιά για να συνδράμουν στην απομάκρυνση των κατοίκων, απεγκλωβίστηκαν νωρίτερα από την ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας και του Πικερμίου, εννέα πολίτες με διάφορα προβλήματα και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.
Τεράστιες διαστάσεις έχει λάβει η φωτιά που ξέσπασε στη λεωφόρο Μαραθώνος, ανάμεσα στη Ραφήνα και το Πικέρμι, το μεσημέρι της Πέμπτης
Μέσω μηνύματος από το 112, όσοι βρίσκονται στις περιοχές Αγία Κυριακή, Έτος Στέκο και Ήμερος Πεύκος, κλήθηκαν να απομακρυνθούν μέσω Αγίας Κυριακής και Λεωφόρου Μαραθώνος προς το γήπεδο Αρτέμιδας.
Κάηκαν σπίτια
Οι αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή απομακρύνουν τους κατοίκους από τους οικισμούς. Μέχρι στιγμής έχουν απομακρυνθεί από τις παραπάνω περιοχές περίπου 30 άτομα. Η φωτιά ξέφυγε από το κατοικημένο σημείο της περιοχής Έτος, περνώντας τα σπίτια, και έχει φύγει σε ύψωμα προς τα Σπάτα. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν ζημιές σε 6-7 σπίτια στον οικισμό Βουνούπολη.
Η φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στη συμβολή των οδών της Λεωφόρου Μαραθώνος και Αρίωνος, κοντά σε κατοικίες, και εξελίσσεται σε μεικτή ζώνη κατοικιών και πρασίνου. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 5 με 6 μποφόρ και προς το βράδυ αναμένεται να μειωθεί η έντασή τους.
- Πώς μπορεί να απασχολήσει τη Euroleague ο τραυματίας Έξουμ: Όλες οι λεπτομέρειες του συμβολαίου του
- Περισσότερο από ένα παιχνίδι: Πώς η νέα Barbie ξορκίζει το στίγμα του αυτισμού στα παιδιά
- Από το περιβάλλον στην ισότιμη πρόσβαση: Πώς η Bayer Ελλάς επενδύει στη βιωσιμότητα με πράξεις
- Κλιμακώνουν οι αγρότες, σκέψεις και για τρακτέρ στην Αθήνα – Με ποινές απειλεί το Μαξίμου και συναντά μόνο τους «πρόθυμους»
- Ο μεγάλος τελικός του Super Cup: Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός «μονομαχούν» για τον τίτλο
- Σέρρες: Νέα ερωτήματα για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 17χρονου – Ερευνάται η εμπλοκή και άλλων προσώπων
- Αγορά εργασίας: Για ποιες θέσεις γίνονται προσλήψεις από τις επιχειρήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη
- Γιώργος Θεοφάνους: «Ο γιος μου ήταν στο πανεπιστήμιο που έγινε το μακελειό στην Αμερική»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 13.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/luke-irving-xqeJbG99nFE-unsplash-1-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442