Στουρνάρας για Novartis: Αν έχουν φιλότιμο να πουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες ποιος τους έβαλε
Ο Γιάννης Στουρνάρας κατέθεσε στη δίκη για την υπόθεση της Novartis αποδίδοντας αποδίδοντας πολιτικά κίνητρα στους προστατευόμενους μάρτυρες.
Υποκινούμενους χαρακτήρισε τους πρώην προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση της Novartis ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας αποδίδοντας τους πολιτικά κίνητρα για να στηθεί η σκευωρία της Novartis, που όπως είπε, είχε ξύλινα πόδια και έπληξε το κράτος δικαίου .
Κάλεσε μάλιστα τους κατηγορουμένους αν έχουν φιλότιμο να ζητήσουν συγγνώμη και να αποκαλύψουν ποιοι τους έβαλαν τονίζοντας ότι ο ίδιος και η σύζυγός του δέχθηκαν μπούλινγκ .
Ο μάρτυρας κατέθεσε πως ο ίδιος εφάρμοσε με επιτυχία τα μνημόνια και μπήκε στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε τα αδύνατα δυνατά για να τον βγάλει από τη θέση του διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.
Αναφερόμενος στην εταιρεία της συζύγου του πρόσθεσε πως καμία άλλη εταιρεία δεν έχει ελεγχθεί όσο της συζύγου του χωρίς να ποτέ να βρεθεί τίποτα.
«Υπέστην σκληρό μπούλινγκ και εγώ και η γυναίκα μου», είπε ο κύριος Στουρνάρας.
Και απαντώντας σε ερωτήσεις της έδρας του δικαστηρίου έδωσε τη δική του εκδοχή λέγοντας: «Τους μάρτυρες, πιστεύω (σ.σ εξήγησε ότι είναι η υπόθεση που κάνει ο ίδιος χωρίς να έχει στοιχεία) τους είχαν πιάσει για αδικαιολόγητο πλουτισμό, ο Π. Πολάκης είχε πει ότι τους έπιασαν με τη γίδα στην πλάτη, και έτσι έστησαν αυτή την σκευωρία. Οι καταθέσεις τους είχαν δόλο γιατί ήξεραν επειδή είχαν σχέση με την εταιρεία ότι η Νοvartis δεν ωφελήθηκε.
Ήταν υποκινούμενοι και ζητώ τώρα, αν έχουν φιλότιμο να πουν ένα συγγνώμη και ποιος τους έβαλε. Εγώ θέλω δικαιοσύνη. Μπήκα στη φωτιά στην πιο δύσκολη περίοδο για να υπηρετήσω την πατρίδα. Αν υπάρχει τσίπα να πουν ποιοι τους έβαλαν. Στήθηκε μια σκευωρία με ξύλινα πόδια που δυστυχώς κράτησε. Παραβιάστηκε κατάφωρα το κράτος δικαίου».
Στη συνέχεια απαντώντας σε ερωτήσεις των συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας ο Γ. Στουρνάρας επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «πουθενά στον κόσμο δεν έχουν ανοιχθεί οι λογαριασμοί του κεντρικού τραπεζίτη, της συζύγου και των παιδιών του. Έντεκα φορές έχουν ανοιχτεί οι λογαριασμοί μας».
Χρ. Μυλωνόπουλος: Εάν πετύχαιναν οι καταθέσεις των μαρτύρων εσείς θα φεύγατε από τη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος;
Γ. Στουρνάρας: Δεν θα έφευγα γιατί ξέρω ότι είναι αθώος. Είμαι σκληρό καρύδι. Θα προσέφευγα μέχρι τον τελευταίο βαθμό, αλλά θα είχα δυσκολίες στο έργο μου. Ήθελαν την ποινική μου καταδίκη για να με εκδιώξουν από την Τράπεζα της Ελλάδας
Ο Γ. Στουρνάρας χαρακτήρισε μάλιστα «νομικό λάθος τον χαρακτηρισμό των κατηγορουμένων τους ως προστατευόμενοι μάρτυρες».
Και πρόσθεσε «δεν έχω τίποτα προσωπικά με τους μάρτυρες αυτούς. Εκβιάστηκαν. Ήταν ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Αυτό που ζητώ στο όνομα του κράτους δικαίου να ζητήσουν συγγνώμη και να πουν ποιοι τους έβαλαν. Θα έχουν προσφέρει υπηρεσίες στο κράτος δικαίου».
Αλέξης Αθανασόπουλος (Υποστήριξη Κατηγορίας): Όσα χρόνια υπάρχει ο θεσμός του κεντρικού τραπεζίτη επιχειρήθηκε ποτέ άλλοτε τέτοια προσπάθεια διωγμού του με τη βία;
Γιάννης Στουρνάρας: Όχι ,ποτέ άλλοτε.
Η δίκη συνεχίζεται αύριο.
- Η Ιαπωνία σπάει ρεκόρ στους τουρίστες, με τους Κινέζους ωστόσο να της γυρνούν την πλάτη – Ο στόχος για το 2030
- Ο Κωστούλας «τρέλανε» το Νησί: Υπόκλιση από τα Μέσα στην Αγγλία για το απίθανο «ψαλίδακι» (pic, vid)
- Τραμπ για «Συμβούλιο Ειρήνης» – Επιβεβαιώνει το κάλεσμα στον Πούτιν και απειλεί τον Μακρόν
- Ανεμοδαρμένα Ύψη – Ο Τζέικομπ Ελόρντι και η Μάργκοτ Ρόμπι απόλαυσαν την ερωτική ιστορία «στην πραγματικότητα»
- Το κίνημα για τα Τέμπη έγινε για περισσότερη δημοκρατία όχι για λιγότερα δικαιώματα
- «Θέλει μεγάλη αυτοπεποίθηση να κάνει κάτι τέτοιο» – Ο Ανρί αποθέωσε τον Κωστούλα για το «ψαλιδάκι» (vids)
- Αυξήσεις και φέτος στα ασφάλιστρα υγείας
- Να δώσει συνέχεια στο σερί κόντρα στη Μακάμπι ο Ολυμπιακός – Ψάχνει αντίδραση στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442