Τρίτη 09 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Προθεσμία για την Τρίτη έλαβε η «μαϊμού» τουριστική πράκτορας – Βαρύ το κατηγορητήριο

Προθεσμία για την Τρίτη έλαβε η «μαϊμού» τουριστική πράκτορας – Βαρύ το κατηγορητήριο

Η 38χρονη κατηγορείται για κακουργηματική απάτη και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Δύο βαριές κατηγορίες αντιμετωπίζει η 38χρονη γυναίκα που συνελήφθη για υπόθεση μεγάλης απάτης με ψεύτικα ταξίδια στο εξωτερικό, η οποία οδηγήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στον εισαγγελέα.

Σε βάρος της ασκήθηκε ποινική δίωξη για κακουργηματική απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Στη συνέχεια ζήτησε και έλαβε προθεσμία από τον ανακριτή για να απολογηθεί την Τρίτη 27 Μαΐου.

Δεκάδες τα θύματά της

Στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων που οδηγήθηκε η 38χρονη βρέθηκαν και αρκετά από τα άτομα που εξαπατήθηκαν από την πρώην δημοσιογράφο και τουριστική πράκτορα.

Όπως τόνισαν, της είχαν δώσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να εξασφαλίσουν ταξίδι στο Αμπού Ντάμπι για το Final Four της Euroleague.

Υπενθυμίζεται ότι η 38χρονη συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης σε ξενοδοχείο της Αθήνας, καθώς σκόπευε να φύγει για το εξωτερικό μετά το ένταλμα που είχε εκδοθεί εναντίον της μετά τις καταγγελίες για απάτη.

Προς τα παρόν οι καταγγελίες σε βάρος της έχουν φθάσει στις πενήντα, με τον αριθμό να αναμένεται να μεγαλώσει. Η 38χρονη κατηγορείται για απάτη κατ’ εξακολούθηση από την οποία, η ζημία που προκλήθηκε υπερβαίνει τα 120.000 ευρώ, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Από το 2024 η δράση της

«Φαίνεται ότι δρούσε τουλάχιστον από τον Μάιο του 2024, σύμφωνα με την δική μας έρευνα. Η γυναίκα αυτή συνελήφθη, καθώς η απάτη φαίνεται να ξεπερνά τις 160.000€, μιλάμε για κακουργηματική απάτη. Οι απάτες φθάνουν τουλάχιστον τα 50 άτομα» είπε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου μιλώντας στο MEGA.

«Από τους αστυνομικούς συνελήφθη σε ξενοδοχείο στο κέντρο τη Αθήνας, όπου διέμενε. Δεν γνωρίζουμε αν θα αποχωρούσε. Εμφανιζόταν ως ταξιδιωτικός πράκτορας, ουσιαστικά», συμπλήρωσε η κα Δημογλίδου, τονίζοντας τέλος, ότι «όταν δίνονται τόσο μεγάλα ποσά για τέτοιου είδους ταξίδια, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί να υπάρχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 09 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο