Αστυνομική επιχείρηση στο ΑΠΘ – Εκκενώθηκε κατάληψη αλλά κάποιοι ξαναμπήκαν και έβαλαν λουκέτο
Δίπλα γίνονταν εργασίες για τη νέα βιβλιοθήκη - Η διοίκηση έδωσε εντολή σε εργαζόμενους στο ΑΠΘ να εκκενώσουν τον χώρο αλλά υπό τον φόβο αντιδράσεων ζητήθηκε η συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ.
Σε εκκένωση κατάληψης προχώρησαν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. στο ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη, δίπλα στον χώρο όπου γίνονται οι εργασίες κατασκευής της νέας βιβλιοθήκης.
Ωστόσο, σύμφωνα με το voria.gr, λίγες ώρες αφότου οι αστυνομικοί απομακρύνθηκαν από το σημείο, το οποίο βρίσκεται από την πλευρά της Σχολής Θετικών Επιστημών (ΣΘΕ), κάποιοι από τους καταληψίες μπήκαν εκ νέου στον χώρο και μάλιστα έβαλαν λουκέτο στην πόρτα.
«Ένας χώρος που χρησιμοποιείτο αυθαίρετα από ομάδα αντιεξουσιαστών εκκενώθηκε και παραδόθηκε στην πανεπιστημιακή κοινότητα προς χρήση από την ευαίσθητη ομάδα των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Οι χώροι των πανεπιστημίων έχουν ως προορισμό να υπηρετούν την κύρια αποστολή τους για την εκπαίδευση και την έρευνα», είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του ΑΠΘ, Χαράλαμπος Φείδας.
Την ώρα που επιχειρούσαν οι αστυνομικές δυνάμεις, η υπό κατάληψη αίθουσα ήταν άδεια

Τα έπιπλα που είχαν τοποθετηθεί εντός της κατάληψης απομακρύνθηκαν με φορτηγά
ΑΠΘ: Η αστυνομική επιχείρηση
Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης προκειμένου να εκκενωθεί χώρος του Φυσικού που τελούσε υπό κατάληψη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του thesstoday.gr, η διοίκηση του Πανεπιστημίου έδωσε εντολή για εκκένωση του χώρου από εργαζόμενους, αλλά υπό τον φόβο αντιδράσεων ζητήθηκε η συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ.
Εκείνη την ώρα εντός του χώρου δεν υπήρχαν άτομα, με τους αστυνομικούς να ανοίγουν την πόρτα και να βγάζουν από μέσα αντικείμενα και έντυπο υλικό. Τα έπιπλα που είχαν τοποθετηθεί εντός της κατάληψης – κυρίως γραφεία – απομακρύνθηκαν με φορτηγά ώστε ο χώρος να αποδοθεί εκ νέου στο Πανεπιστήμιο. Κάτι που τελικά δεν κατέστη εφικτό.
Σημειώνεται ότι ο χώρος του Φυσικού τελούσε υπό κατάληψη από το 2011, πέρυσι έγινε ξανά αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωσή του, ωστόσο στη συνέχεια επανακαταλήφθηκε.
- Λίβερπουλ – Γαλατασαράι: Η πρόκριση στην επόμενη φάση του UEFA Champions League κρίνεται στο MEGA
- Το αδιέξοδο του Λανουά που ονειρεύεται σωσίβιο παραμονής
- Συνελήφθη 38χρονος για βιασμό 14χρονης στο Παλαιό Φάληρο – Πώς παρέσυρε την ανήλικη μέσα από τα social media
- Στον Εισαγγελέα Χανίων ο Πολωνός που συνελήφθη για κατασκοπεία στη Σούδα – Τα τρία τελευταία χρόνια έμενε στην περιοχή
- ΒΗΜΑGAZINO: Τα υπερ-αεροπλανοφόρα επιστρέφουν – Αυτή την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
- Συνεχίζει τον εμπαιγμό ο Μαρινάκης, ούτε τώρα βλέπει κρατική εμπλοκή στις υποκλοπές – «Σε ποια χώρα είναι κυβερνητικός εκπρόσωπος» ρωτά ο Μάντζος
- Ολυμπιακός: Η ενημέρωση για τους οπαδούς που θα βρεθούν στο Παγκρήτιο
- Υδρογονάνθρακες: Kυρώθηκε η ενεργειακή συμφωνία Ελλάδας με Chevron & HELLENiQ Energy
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 13.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/greg-rakozy-eorb_1PkoB8-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442