Παραδόθηκε επισήμως στους πολίτες και τους επισκέπτες της Κέρκυρας το αναπλασμένο παραλιακό πεζοδρόμιο της λεωφόρου της Γαρίτσας, ένα έργο που ενισχύει την λειτουργικότητα και την προσβασιμότητα του παραλιακού μετώπου της πόλης.
Το έργο, προϋπολογισμού περίπου 1.000.000 ευρώ, περιλάμβανε πλήρη ανακατασκευή του πεζοδρομίου, αποκατάσταση τοιχίων και παρεμβάσεις στο παραθαλάσσιο μέτωπο, το οποίο είχε υποστεί φθορές λόγω θαλάσσιας διάβρωσης και σπηλαιώσεων. Παράλληλα, αποκαταστάθηκαν υποδομές που παρουσίαζαν εκτεταμένες φθορές από τον χρόνο.
«Σήμερα είναι μια καλή μέρα για την Κέρκυρα»
«Η προσοχή στη λεπτομέρεια – από την τοποθέτηση των πλακών έως την ενιαία αισθητική του χώρου – αναδεικνύει τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε το έργο. Είναι ένα έργο που αλλάζει την εικόνα της πόλης και θα μείνει στο χρόνο. Σήμερα είναι μια καλή μέρα για την Κέρκυρα και για όλους όσοι πιστεύουν ότι με σχέδιο, επιμονή και διαφάνεια μπορούμε να προσφέρουμε έργο ουσίας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Γιάννης Τρεπκλής και πρόσθεσε:
«Πρόκειται για μια ουσιαστική παρέμβαση που αναβαθμίζει την καθημερινή εμπειρία κατοίκων και επισκεπτών, συμβάλλοντας στην ανάδειξη της παραλιακής ζώνης».