Ρωσία: Μόνη ελπίδα για το Κίεβο η βελτίωση των σχέσεων Μόσχας – Ουάσιγκτον, ειρωνεύτεαι ρώσος γερουσιαστής
«Η Ευρώπη δεν έχει σχέδιο», επισημαίνει ρώσος γερουσιαστής, προσθέτοντας με δόση ειρωνείας ότι η μοναδική ελπίδα της Ουκρανίας είναι η βελτίωση των σχέσεων ΗΠΑ - Ρωσίας.
Ρώσος γερουσιαστής σχολίασε ειρωνικά τη σύνοδο ευρωπαίων ηγετών που διεξήχθη χθες Κυριακή στο Λονδίνο επειδή δεν παρουσίασε κάποιο σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, υποστηρίζοντας πως η μόνη ελπίδα για το Κίεβο είναι η βελτίωση των σχέσεων της Μόσχας με την Ουάσιγκτον (στη φωτογραφία αρχείου του Reuters/Evgenia Novozhenina, επάνω, ο Κονσταντίν Κοσατσόφ).
«Απέλπιδα προσπάθεια να παρουσιαστεί ως επιτυχία η αποτυχία μιας 10ετούς πολιτικής…»
Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Telegram, ο Κονσταντίν Κοσατσόφ εκφράστηκε με υποτιμητικά σχόλια για τη σύνοδο του Λονδίνου, κάνοντας λόγο για «απέλπιδα προσπάθεια να παρουσιαστεί ως επιτυχία η αποτυχία μιας 10ετούς πολιτικής υποκίνησης της Ουκρανίας εναντίον της Ρωσίας, τόσο από τη Βρετανία όσο και – μέχρι πρόσφατα – από τις ΗΠΑ».
«Η Ευρώπη δεν έχει σχέδιο», έγραψε ο Κοσατσόφ, επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (σ.σ. της άνω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου). «Αν η Ουκρανία μπορεί να υπολογίζει σε κάτι, αυτό μπορεί να είναι μόνο η βελτίωση (εάν μπορεί να υπάρξει) στις ρωσοαμερικανικές σχέσεις», ισχυρίστηκε.
Ανέφερε επίσης πως ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ, οικοδεσπότης της συνόδου, «δεν γίνεται να μην το καταλαβαίνουν αυτό», όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
Οι εκτιμήσεις του Κρεμλίνου
Το Κρεμλίνο εκτίμησε ότι η ριζική αλλαγή της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ υπό τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ταιριάζει σε μεγάλο βαθμό με το όραμα της Ρωσίας.
«Η νέα κυβέρνηση αλλάζει γρήγορα όλες τις διατάξεις της εξωτερικής πολιτικής. Αυτό ταιριάζει σε μεγάλο βαθμό με τ’ όραμά μας», σχολίασε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε την περασμένη Τετάρτη στη ρωσική κρατική τηλεόραση.
«Μένει να διανύσουμε ακόμη πολύ δρόμο διότι το σύνολο των διμερών σχέσεων έχει υποστεί σοβαρό πλήγμα. Αλλά αν η πολιτική βούληση των δύο ηγετών, του προέδρου Πούτιν και του προέδρου Τραμπ, διατηρηθεί, ο δρόμος αυτός θα μπορέσει να είναι αρκετά γρήγορος και να στεφθεί μ’ επιτυχία”, πρόσθεσε ο Πεσκόφ.
- Σαλαμίνα: ΕΔΕ για τον αστυνομικό που παρέσυρε 12χρονη με περιπολικό
- Φουρνιέ: «Έχουμε φτάσει πολλές φορές στην πηγή, ήρθε η στιγμή να πιούμε νερό»
- Οικοτροφείο ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης: Πόρισμα κόλαφος – Πλημμελής φροντίδα ασθενών και «χέρι» στις συντάξεις τους
- Μια πρώτη ματιά στο ντοκιμαντέρ για τη ζωή της Κάιλι Μινόγκ
- Μάης του ’68: Οι τοίχοι έχουν αυτιά, έχουν και φωνή
- Ο Σιμεόνε παραδέχθηκε την Άρσεναλ: «Άξιζε να προκριθεί, δεν αποκλειστήκαμε λόγω διαιτησίας»
- Συνελήφθη 23χρονος που έτρεχε με 72 χλμ. με πατίνι στη Συγγρού – Δείτε βίντεο
- Τα φωτοβολταϊκά ακτίδα φωτός στην ενεργειακή κρίση – Έκθεση προβλέπει φθηνότερο ρεύμα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 06.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-kathrinepnw-12506594-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442