Τετάρτη 06 Μαϊου 2026
weather-icon 20o
Ρωσία: Μόνη ελπίδα για το Κίεβο η βελτίωση των σχέσεων Μόσχας – Ουάσιγκτον, ειρωνεύτεαι ρώσος γερουσιαστής

Ρωσία: Μόνη ελπίδα για το Κίεβο η βελτίωση των σχέσεων Μόσχας – Ουάσιγκτον, ειρωνεύτεαι ρώσος γερουσιαστής

«Η Ευρώπη δεν έχει σχέδιο», επισημαίνει ρώσος γερουσιαστής, προσθέτοντας με δόση ειρωνείας ότι η μοναδική ελπίδα της Ουκρανίας είναι η βελτίωση των σχέσεων ΗΠΑ - Ρωσίας.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

Ρώσος γερουσιαστής σχολίασε ειρωνικά τη σύνοδο ευρωπαίων ηγετών που διεξήχθη χθες Κυριακή στο Λονδίνο επειδή δεν παρουσίασε κάποιο σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, υποστηρίζοντας πως η μόνη ελπίδα για το Κίεβο είναι η βελτίωση των σχέσεων της Μόσχας με την Ουάσιγκτον (στη φωτογραφία αρχείου του Reuters/Evgenia Novozhenina, επάνω, ο Κονσταντίν Κοσατσόφ).

«Απέλπιδα προσπάθεια να παρουσιαστεί ως επιτυχία η αποτυχία μιας 10ετούς πολιτικής…»

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Telegram, ο Κονσταντίν Κοσατσόφ εκφράστηκε με υποτιμητικά σχόλια για τη σύνοδο του Λονδίνου, κάνοντας λόγο για «απέλπιδα προσπάθεια να παρουσιαστεί ως επιτυχία η αποτυχία μιας 10ετούς πολιτικής υποκίνησης της Ουκρανίας εναντίον της Ρωσίας, τόσο από τη Βρετανία όσο και – μέχρι πρόσφατα – από τις ΗΠΑ».

«Η Ευρώπη δεν έχει σχέδιο», έγραψε ο Κοσατσόφ, επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (σ.σ. της άνω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου). «Αν η Ουκρανία μπορεί να υπολογίζει σε κάτι, αυτό μπορεί να είναι μόνο η βελτίωση (εάν μπορεί να υπάρξει) στις ρωσοαμερικανικές σχέσεις», ισχυρίστηκε.

Ανέφερε επίσης πως ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ, οικοδεσπότης της συνόδου, «δεν γίνεται να μην το καταλαβαίνουν αυτό», όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Οι εκτιμήσεις του Κρεμλίνου

Το Κρεμλίνο εκτίμησε ότι η ριζική αλλαγή της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ υπό τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ταιριάζει σε μεγάλο βαθμό με το όραμα της Ρωσίας.

«Η νέα κυβέρνηση αλλάζει γρήγορα όλες τις διατάξεις της εξωτερικής πολιτικής. Αυτό ταιριάζει σε μεγάλο βαθμό με τ’ όραμά μας», σχολίασε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε την περασμένη Τετάρτη στη ρωσική κρατική τηλεόραση.

«Μένει να διανύσουμε ακόμη πολύ δρόμο διότι το σύνολο των διμερών σχέσεων έχει υποστεί σοβαρό πλήγμα. Αλλά αν η πολιτική βούληση των δύο ηγετών, του προέδρου Πούτιν και του προέδρου Τραμπ, διατηρηθεί, ο δρόμος αυτός θα μπορέσει να είναι αρκετά γρήγορος και να στεφθεί μ’ επιτυχία”, πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 06 Μαϊου 2026
Cookies