Ούτε ο πιο απαισιόδοξος άνθρωπος δεν θα πίστευε ότι στη Σαντορίνη ακόμα και το χειμώνα δεν θα υπήρχε ψυχή στους δρόμους.
Όμως η έντονη σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών έχει οδηγήσει σε μαζική φυγή εργαζομένων, τουριστών ακόμα και των μόνιμων κατοίκων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς των Αρχών έχουν παραμείνει στη Σαντορίνη μόλις το 20% των μόνιμων κατοίκων. Δηλαδή από τους 15.000 κατοίκους που ζουν το χειμώνα στο νησί, παραμένουν μόλις 3.000!
Φοβούνται πλιάτσικο
Η ερήμωση του νησιού έχει προκαλέσει ανησυχία σε όσους έχουν φύγει, καθώς φοβούνται ότι οι περιουσίες τους θα βρεθούν στο στόχαστρο επιτήδειων που θα προσπαθήσουν να κλέψουν ή να κάνουν πλιάτσικο στα άδεια σπίτια.
Για το λόγο αυτό, όσοι έχουν απομείνει οργανώνουν περιπολίες με τα οχήματά τους, προκειμένου να ειδοποιήσουν την Ελληνική Αστυνομία αν αντιληφθούν ύποπτη κίνηση.
Επιπλέον, πετούν drone σε ορισμένες περιοχές ώστε να έχουν καλύτερη επόπτευση του χώρου.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας