Γερμανία: Το 90% των πολιτών πιστεύει ότι Ρωσία και ΗΠΑ προσπαθούν να επηρεάσουν τις επικείμενες εκλογές
Ο βιομηχανικός σύνδεσμος Bitkom διενήργησε τον περασμένο μήνα έρευνα σε αντιπροσωπευτικό δείγμα περισσοτέρων των 2.000 πολιτών με δικαίωμα ψήφου στη Γερμανία
Σχεδόν το 90% των πολιτών στη Γερμανία πιστεύει ότι ξένοι παράγοντες, πρωτίστως από τη Ρωσία και τις ΗΠΑ, προσπαθούν να επηρεάσουν τις επικείμενες ομοσπονδιακές εκλογές μέσω των social media. Αυτό καταδείχθηκε από δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου στη δημοσιότητα.
Ο βιομηχανικός σύνδεσμος Bitkom διενήργησε τον περασμένο μήνα έρευνα σε αντιπροσωπευτικό δείγμα περισσοτέρων των 2.000 πολιτών με δικαίωμα ψήφου, σύμφωνα με την οποία το 45% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η Ρωσία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών χειραγώγησης, ακολουθούμενη από κοντά από τις ΗΠΑ (42%), και σε μεγάλη απόσταση από την Κίνα (26%) και την Ανατολική Ευρώπη (8%).
Τι διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ψήφο πολιτών στη Γερμανία
Για περίπου τα δύο τρίτα των πολιτών που έχουν δικαίωμα ψήφου, το διαδίκτυο είναι σημαντική πηγή πληροφόρησης για τις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 23 Φεβρουαρίου. Ωστόσο, όπως τονίζει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, σύμφωνα με το 82% πιο σημαντικές είναι οι συζητήσεις με φίλους και την οικογένειά τους και για το 76% η τηλεόραση εξακολουθεί επίσης να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο, ιδιαίτερα για τους ανθρώπους άνω των 75 ετών.
Σχεδόν το 80% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να καταστήσει την ψηφιακή πολιτική μια από τις προτεραιότητές της και το 71% τάσσεται υπέρ της δημιουργίας ενός νέου, ανεξάρτητου υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σύμφωνα με την έρευνα της Bitkom.
«Το νέο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης πρέπει να είναι εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα δικαιώματα και πόρους, χρειάζεται τον δικό του προϋπολογισμό και μια ρήτρα για νέους νόμους και προγράμματα», σημείωσε ο πρόεδρος του Bitkom Ραλφ Βίντεργκερστ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
- Ζουγανέλη: «Ο νόμος ισχύει για όλους» – Η ανάρτηση μετά την αφαίρεση διπλώματος για αλκοόλ
- Lloyd’s List: Μαρινάκης και Αγγελικούση στην κορυφή – 17 Έλληνες στο top 100 της παγκόσμιας ναυτιλίας
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]
- Πασκουάλ: «Νιώθω υπερήφανος για τους παίκτες μου – Σημαντική νίκη, αλλά όχι κάτι παραπάνω»
- Ουνιόν Βερολίνου – Λειψία 3-1: Την… προσγείωσε απότομα
- Μπαρτζώκας: «Δυσκολευτήκαμε αμυντικά σε όλο το παιχνίδι, παίξαμε κάτω από το επίπεδό μας»
- Παρτιζάν – Ερυθρός Αστέρας 79-76: Ανατροπή στο τέλος με ηγέτη τον Ουάσινγκτον
- Εκρέμ Ιμάμογλου: Στις 9 Μαρτίου αρχίζει η δίκη – Εκτενές άρθρο του δημοσιεύει το «Foreign Affairs»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)










![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-127x85.jpg)


![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442