Συνταγή: Hot dog με μοσχαρίσια λουκάνικα σπετζοφάι
Μια συνταγή για το αγαπημένο αμερικάνικο street food που όμως εδώ δέχεται ένα τουίστ αλά ελληνικά.
-
Τι έδειξε έρευνα για την απώλεια αργυροπελεκάνων στη Μικρή Πρέσπα κατά 60%, λόγω της γρίπης των πτηνών
-
Παπασταύρου: «Με τη συμφωνία για το αμερικανικό φυσικό αέριο υλοποιείται το όραμα της Ελλάδας να καταστεί ενεργειακός κόμβος»
-
Σε υψηλά επίπεδα ο πληθωρισμός τροφίμων στην Ευρωζώνη - Μεγάλες ανατιμήσεις σε κρέας, καφέ, τσάι και κακάο
-
Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σε χιονοστιβάδες στις Αυστριακές Άλπεις
Είναι αυτή η street food συνταγή που έχει συνδεθεί όσο λίγες με τις ΗΠΑ και τους αγώνες μπέιζμπολ. Όποιος έχει δει έστω και μια ταινία γύρω από το αγαπημένο άθλημα των αμερικανών, το hot dog έχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στις κερκίδες. Ωστόσο, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος αποφάσισε να μας δείξει ότι αυτή η συνταγή μπορεί πολύ εύκολα να αποκτήσει κι ένα τουίστ αλά ελληνικά.
Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno» παρέα με τη Φαίη Σκορδά και μας έδειξε μια συνταγή για hot dog made in Greece. Με λίγα λόγια ξεχάστε το λουκάνικο Φρανκφούρτης και το ξινολάχανο, βάλτε στη θέση του λουκάνικα σπετζοφάι, φέτα και πιπεριές Φλωρίνης και έχετε ένα hot dog αλά ελληνικά.
Τα υλικά
4 ψωμιά Hot Dog
3 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150γρ. φέτα
100γρ. γιαούρτι στραγγιστό
100γρ. ανθότυρο
50ml ελαιόλαδο
1 λεμόνι ξύσμα
πιπέρι
4 μοσχαρίσια λουκάνικα 200γρ.
1 πιπεριά Φλωρίνης
2 πράσινες πιπεριές κέρατο
1 λευκό κρεμμύδι
2 πιπεριές τσίλι
1 σκελίδα σκόρδο
30ml ελαιόλαδο
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
400γρ. ντομάτα κονκασέ
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
1 κ.γ. ρίγανη
100ml λευκό κρασί
αλάτι
Το μυστικό
Τα λουκάνικα σπετζοφάι είναι καλό να τα χαράξουμε πριν τα βάλουμε στο τηγάνι, γιατί είναι αρκετά χοντρά και πρέπει να ψηθούν καλά.
Η διαδικασία
Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι, βάζουμε μέσα τα λουκάνικα και τους δίνουμε λίγο χρώμα σε δυνατή φωτιά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε την πιπεριά κέρατο, τις πιπεριές τσίλι, την πιπεριά Φλωρίνης, το κρεμμύδι και σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε.
Ρίχνουμε λίγο πελτέ ντομάτας και προσθέτουμε λίγο ξύσμα από λεμόνι, τη ντομάτα κονκασέ, λίγο λευκό κρασί, το ανθότυρο, τη φέτα και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε το ψωμί, βάζουμε το λουκάνικο, τα λαχανικά που έχουν τσιγαριστεί, μουστάρδα από πάνω και το hot dog αλά ελληνικά είναι έτοιμο.
- Αγνοούνται οκτώ ορειβάτες στον Ταΰγετο – Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης
- Γαρυφαλλιά Καληφώνη: Κανείς δεν είναι πλήρης επειδή δείχνει πλήρης στα social media
- Πυρά ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη: Ο πρωθυπουργός κάνει μονίμως τον ανήξερο και κυρίως τον ανεύθυνο
- Ο διαιτητής του Ολυμπιακός – Λεβερκούζεν
- Έγκλημα λόγω TikTok στην Πάφο: 30χρονος μαχαίρωσε θανάσιμα τον θείο του για ασήμαντη αφορμή
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [18.01 – 24.01.2026]
- Πόσο ασφαλείς είναι οι online αγορές στις εκπτώσεις;
- Τζόλης και Καρέτσας στο «στόχαστρο» της Νάπολι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)



































![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [18.01 – 24.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/POSTER-copy-7-315x220.jpg)








































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442