«Email Gate»: Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και τρία ακόμα πρόσωπα καλούνται εκ νέου για εξηγήσεις
Ποινικά ελεγχόμενη για την υπόθεση της διαρροής e mails κατοίκων του εξωτερικού βρίσκεται η πρώην ευρωβουλευτής Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.
Μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργεί ο εισαγγελέας πρωτοδικών Γιωργος Νούλης για το σκάνδαλο «email gate», καλούνται σε εξηγήσεις συνολικά τέσσερα πρόσωπα -μεταξύ των οποίων και η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου– τα οποία είχαν βρεθεί και στο στόχαστρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
Ο εισαγγελικός λειτουργός με βάση τα στοιχεία της ποινικής δικογραφίας αλλά και το αναλυτικό πόρισμα της ανεξάρτητης αρχής καλεί σε εξηγήσεις τους τέσσερις υπόπτους για τα αδικήματα της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου και χρήσης διαρρεύσαντος απορρήτου, αλλά και της παράβασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.
Οι ποινικά ελεγχόμενοι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις ενώπιον πταισματοδίκη το επόμενο διάστημα και αμέσως μετά ο φάκελος θα επιστρέψει στον εισαγγελέα ο οποίος θα αποτιμήσει τα δεδομένα και θα κρίνει αν και για ποιους θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης ενώ για όσους δεν στοιχειοθετείται η ερευνωμενη αξιόποινη πράξη η δικογραφία θα τεθεί στο αρχείο.
Υπενθυμίζεται, ότι αντίστοιχη έρευνα έπειτα από τις καταγγελίες αποδήμων ψηφοφόρων ότι έλαβαν προεκλογικά email από την ευρωβουλευτή της Ν.Δ. χωρίς να έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους διεξήχθη από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.
Με αποφάσεις τις η Αρχή επέβαλλε πρόστιμο ύψους 40.000 ευρώ στη Νέα Δημοκρατία για ελλιπή μέτρα σχετικά με την προστασία προσωπικών δεδομένων, 400.000 ευρώ στο Υπουργείο Εσωτερικών, 40.000 ευρώ στην πρώην ευρωβουλευτή Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, αλλά και πρόστιμα ύψους 10.000 ευρώ σε δύο ακόμα πρόσωπα που φέρονται να είχαν εμπλοκή στην υπόθεση.
- Απεργία την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου: Ποιοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις
- Μητσοτάκης: Εκβιασμοί μετά το «όχι» των αγροτών: Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα, τα μπλόκα υπονομεύουν τα αιτήματα
- Συναγερμός στην Αυστραλία: Πολλαπλοί πυροβολισμοί στην παραλία Bondi του Σίδνεϊ – Αναφορές για θύματα
- To άσυλο και οι ιστορίες του
- Μισός αιώνας Star Wars – Η πρώτη επική ταινία του Τζορτζ Λούκας επιστρέφει στις σκοτεινές αίθουσες το 2027
- Αποκάλυψη για τις φυλακές Αλκατράζ – Γι’ αυτόν τον λόγο έγινε δυνατή η μεγαλύτερη απόδραση στην ιστορία
- Ποιες είναι οι τέσσερις ομάδες που θέλουν τον Αντετοκούνμπο (vid)
- Ηράκλειο: Άφαντος ο 33χρονος γιατρός – «Το μόνο που θέλω, να είναι ζωντανός» λέει ο πατέρας του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 14.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/howen-ac0WfQ3F6dw-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442