Στην αντεπίθεση ο Αλέξης Κούγιας – Αποκαλεί πρώην ισόβιο συνδικαλιστή τον Σταύρο Μπαλάσκα
«Θα υποστεί τις συνέπειες της μηνύσεως και της αγωγής» σημείωσε ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας για τον πρώην αστυνομικό.
Στην αντεπίθεση πέρασε ο Αλέξης Κούγιας, μετά τα σχόλια που ακούστηκαν έπειτα από τη δημοσίευση μιας φωτογραφίας από το παρελθόν του.
Μεταξύ αυτών που σχολίασαν την κίνηση του γνωστού ποινικολόγου ήταν και ο πρώην αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας, στον οποίο απάντησε ο κ. Κούγιας.
Σύμφωνα με τον κ. Κούγια, ο αστυνομικός αναλυτής «θα υποστεί τις συνέπειες της μηνύσεως και της αγωγής».
Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια
«Αυτό το παλιό φρούτο της αστυνομίας που η μοναδική δουλειά που έκανε, σε όλη του τη ζωή, ήταν να μετράει πόσοι τροχονόμοι ήταν στο Σύνταγμα και πού απ’ ότι έχω μάθει, ακόμη και το απολυτήριο του λυκείου το πήρε με βαθμό στη βάση, τόλμησε να κάνει κριτική στο με ποιον τρόπο και σε ποια πρόσωπα πανελληνίου εμβέλειας (τραγουδιστές, άνθρωποι της τέχνης, μόδιστροι) ήταν στο παρελθόν εντολείς μου και μέλη του κοινωνικού μου περιβάλλοντος και πώς σε ανακοίνωσή μου αξιοποίησα αυτές τις σχέσεις για να αντικρούσω το συκοφαντικό χαρακτηρισμό της προσωπικότητας μου, ως δήθεν ομοφοβικού, τόλμησε, το επαναλαμβάνω, να εκφέρει και τη γνώμη ότι είμαι βαριά άρρωστος και ότι η σημερινή μου προσωπικότητα δεν έχει καμία σχέση με την παλιά.
Σε αυτό το απόβρασμα, που καθημερινά, χωρίς να έχει ιδέα από το περιεχόμενο των δικογραφιών, χωρίς να έχει γνώση ούτε ενός άρθρου του ποινικού κώδικα ή μιας διατάξεως ενός ειδικού νομού και που όλη του τη ζωή, αντί να υπηρετήσει σ’ ένα αστυνομικό τμήμα, την πέρασε στο γραφείο ενός δικηγόρου Πειραιώς, που πλέον δεν είναι δικηγόρος, θέλω να του πω ότι ας κοιτάξει να παίρνει τα 100 ευρώ που παίρνει κάθε μέρα για να εμφανίζεται ως μαϊντανός σε 10 τηλεοπτικές εκπομπές και να παρακαλάει να μην τον συναντήσω μπροστά μου, διότι τότε θα καταλάβει ότι η προσωπικότητά μου, όχι μόνο δεν έχει αλλάξει, αλλά έχει γίνει και επιπλέον επιθετική, καθότι άνθρωποι, οι οποίοι καθημερινά κατηγορούνται για ποινικά αδικήματα, στο τέλος αθωώνονται, ενώ, την ίδια στιγμή, αυτός ο τίποτα τολμάει να επιδεικνύει αυτές τις παράνομες συμπεριφορές.
Γι’ αυτό που είπε σήμερα, ανεξαρτήτως με αυτό που θα γίνει όταν τον συναντήσω, θα υποστεί τις συνέπειες της μηνύσεως και της αγωγής.
Η υπομονή μου έχει πλέον εξαντληθεί και θα ήταν πολύ καλό πριν τολμήσει να εκφραστεί με τον τρόπο που εκφράστηκε, να ρωτήσει τους 20 δημοσιογράφους, οι οποίοι καθημερινά παρακολουθούν τις δίκες μου, για το αν είμαι άρρωστος η όχι.
Αυτά για την ώρα», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο γνωστός ποινικολόγος.
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
- Google: Απευθείας ηχητική μετάφραση στα ακουστικά ήχου με τη βοήθεια της AI
- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)



















































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442