Το άστρο του Αγιούμπ Ελ Κααμπί έλαμψε για ακόμα μία φορά για τον Ολυμπιακό. Αυτή τη φορά θύμα του Μαροκινού επιθετικού ήταν η ΑΕΚ, με τον Ελ Κααμπί να πετυχαίνει χατ-τρικ απέναντι στην «Ένωση» και να οδηγεί την ομάδα του στη νίκη με 4-1 και στην κορυφή του πρωταθλήματος.
Μετά το τέλος του αγώνα, ο Ελ Κααμπί, μιλώντας στην Cosmote TV, ευχαρίστησε τον κόσμο του Ολυμπιακού για την υποστήριξη ενώ τόνισε πως οι Πειραιώτες ακολούθησαν κατά γράμμα το πλάνο του προπονητή τους και ήταν πολύ καλύτεροι από την ΑΕΚ.
Όσα είπε ο Ελ Κααμπί
«Ευχαριστώ τον κόσμο που γέμισε το γήπεδο και ήταν μαζί μας για να μας υποστηρίξει και να μας δώσει δύναμη. Ήταν πολύ σημαντικό μετά από τη νίκη στην Τούμπα να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα και σήμερα. Τα καταφέραμε, παίξαμε πάρα πολύ καλά, ήμασταν πολύ καλύτεροι, βάλαμε τέσσερα γκολ και τους ευχαριστούμε όλους, είμαστε πολύ χαρούμενοι.
Χάσαμε δύο πολύ σημαντικούς παίκτες στο α’ ημίχρονο, όμως έχουμε και άλλους παίκτες, είμαστε μια ομάδα, μια οικογένεια με πλήρες ρόστερ και είμαστε εδώ για να καλύψουμε οποιαδήποτε στιγμή χρειαστεί τις ανάγκες του παιχνιδιού. Τα καταφέραμε, βγήκαμε δυνατοί, ακολουθήσαμε οδηγίες του προπονητή, κάναμε ότι μας ζήτησε και καταφέραμε σαν ομάδα και σαν σύνολο να κάνουμε αυτό το αποτέλεσμα. Δεν ξεφύγαμε από τη συγκέντρωση μας, όποιος παίκτης και αν φεύγει είναι εδώ όλοι παρόντες για να πάρουμε το αποτέλεσμα».
Για τον πανηγυρισμό αλά Στεφ Κάρι: «Γιορτάζω γιατί είμαι χαρούμενος. Είμαστε εδώ για να κάνουμε αυτό που πρέπει για την ομάδα, είμαστε χαρούμενοι όταν μπορούμε να το καταφέρουμε και αυτό είναι όλο».
Αφετηρία της παράστασης «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν» είναι η προσέγγιση του ρόλου του πατέρα και του αποτυπώματος που αφήνει στις επόμενες γενιές.
Πρωταθλήτρια χειμώνα με εμφατικό τρόπο η Άρσεναλ, συνέτριψε με 4-1 την Άστον Βίλα στο υποτιθέμενο ντέρμπι κορυφής. Οδυνηρό 1-1 η Μάντστεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην ουραγό, Γουλβς και μάλιστα εντός.
Η Βαλένθια επικράτησε της Παρτίζαν με 86-73, παρά την εξαιρετική εμφάνιση του Ταϊρίκ Τζόουνς, που το τελευταίο διάστημα συνδέεται με τον Ολυμπιακό – Μεγάλη εκτός έδρας νίκη για τη Μονακό του Σπανούλη επί της Μπαρτσελόνα (74-90).
Η Ζαλγκίρις έριξε τη βόμβα της 19ης αγωνιστικής στη Euroleague, καθώς επικράτησε με 93-80 της Χάποελ στο Τελ Αβίβ! – Η Βιλερμπάν ήταν ανώτερη και «λύγισε» την Παρί με 89-86.