Αίτημα απαλλαγής διοδίων για τους κατοίκους Πλατανούσας, Μονολιθίου και Πλάκας
Για δυσβάστακτο κόστος κάνει λόγο η δημοτική αρχή, Β. Τζουμέρκων
Tην προσωρινή απαλλαγή των κατοίκων των Κοινοτήτων Πλατανούσσας, Μονολιθίου καθώς και του συνοικισμού Πλάκας Ραφταναίων από την καταβολή διοδίων στον σταθμό Τερόβου της Ιόνιας Οδού, ζητά ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Νίκος Βαΐτσης για όσο διάστημα παραμείνει κλειστό το τμήμα της 2ης επαρχιακής οδού Ιωαννίνων, από τη διασταύρωσή της προς Πηγάδια- Καλέντζι μέχρι τη διασταύρωσή της προς Μονολίθι, για την εκτέλεση εργασιών βελτίωσης της οδού.
Το αίτημα απευθύνεται προς τη Διεύθυνση Λειτουργίας, Συντήρησης & Εκμετάλλευσης Συγκοινωνιακών Υποδομών με Σύμβαση παραχώρησης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ενώ κοινοποιείται στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα, στον υφυπουργό Υποδομών Νίκο Ταχιάο και στον γενικό γραμματέα Υποδομών Κωνσταντίνο Μαγουλά.
Αύξηση του χρόνου και του κόστους μετακίνησης
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Β. Τζουμέρκων, ο δήμαρχος Νίκος Βαΐτσης επισημαίνει ότι πέραν της σημαντικής δυσχέρειας, που προκαλούν η αύξηση του χρόνου μετακίνησης (από 45’ περίπου σε 1.30 ώρα) και τα επιπλέον χιλιόμετρα, προκύπτει ένα επιπλέον κόστος, που είναι δυσβάσταχτο για όσους μετακινούνται καθημερινά για λόγους εργασίας, αλλά και για τους υπόλοιπους, λιγοστούς κατοίκους, ηλικιωμένους στην πλειονότητά τους, που χρειάζονται να μετακινούνται για λόγους υγείας κ.ά. Κόστος, που δεν αφορά μόνο τα καύσιμα, αλλά και τα διόδια, που υποχρεώνονται να καταβάλλουν για την αναγκαστική διέλευσή τους από τον σταθμό διοδίων .
*πηγή φωτογραφίας, δήμος Β. Τζουμέρκων
- Υπόμνημα της δημάρχου Γαύδου στην κυβέρνηση για τα ζητήματα που απασχολούν το νησί
- Νέο βίντεο από τη σύλληψη του Λουίτζι Μαντζιόνε: Τι δείχνουν οι κάμερες ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του CEO της UnitedHealthcare
- Ταΰγετος: Αίσιο τέλος για τον 28χρονο Γάλλο πεζοπόρο που έπεσε σε χαράδρα 200 μέτρων
- Εγκαινιάστηκε η νέα πλατεία Αγίων Αναργύρων
- Live streaming: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ
- Καιρός: Νέα ατμοσφαιρική διαταραχή φέρνει κρύο, βροχές και χιόνια – Έντονη αστάθεια μέχρι τις Γιορτές
- Νεκρός ο διάσημος βαρύτονος Τζούμπιλαντ Σάικς μετά από πολλαπλές μαχαιριές – Συνελήφθη ο γιος του για τη δολοφονία του
- Χανιά: Συνεχίζεται αύριο η δίκη για το θανατηφόρο τροχαίο με θύμα τον 22χρονο Παναγιώτη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442