Στο Game 1 των τελικών της Basket League από την εξάδα των ξένων του Παναθηναϊκού «κόπηκε» ο Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι.
Ο Εργκίν Αταμάν, ωστόσο, αποφάσισε να «κόψει» τον Λούκα Βιλντόζα από το αποψινό (7/6, 21:30) Game 2 με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, με τον Πολωνό σέντερ να μπαίνει κανονικά στη δωδεκάδα.
Οι λόγοι που άφησε εκτός τον Βιλντόζα
Ο Αργεντινός γκαρντ δεν έπεισε με την απόδοσή του στο πρώτο ματς με τους «ερυθρόλευκους» και έτσι ο Τούρκος τεχνικός επέλεξε αυτή τη φορά να τον αφήσει εκτός, εν όψει της ιδιαίτερα κρίσιμης αναμέτρησης που κρίνει… μισό πρωτάθλημα.
Αγωνιστικά προβλήματα για τον Παναθηναϊκό δεν υπάρχουν που θα παραταχθεί στο ΣΕΦ πάνοπλος για το 1-1 και την απόκτηση εκ νέου του πλεονεκτήματος της έδρας.
Αφετηρία της παράστασης «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν» είναι η προσέγγιση του ρόλου του πατέρα και του αποτυπώματος που αφήνει στις επόμενες γενιές.
Πρωταθλήτρια χειμώνα με εμφατικό τρόπο η Άρσεναλ, συνέτριψε με 4-1 την Άστον Βίλα στο υποτιθέμενο ντέρμπι κορυφής. Οδυνηρό 1-1 η Μάντστεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην ουραγό, Γουλβς και μάλιστα εντός.
Η Βαλένθια επικράτησε της Παρτίζαν με 86-73, παρά την εξαιρετική εμφάνιση του Ταϊρίκ Τζόουνς, που το τελευταίο διάστημα συνδέεται με τον Ολυμπιακό – Μεγάλη εκτός έδρας νίκη για τη Μονακό του Σπανούλη επί της Μπαρτσελόνα (74-90).
Η Ζαλγκίρις έριξε τη βόμβα της 19ης αγωνιστικής στη Euroleague, καθώς επικράτησε με 93-80 της Χάποελ στο Τελ Αβίβ! – Η Βιλερμπάν ήταν ανώτερη και «λύγισε» την Παρί με 89-86.