Γερμανία: Χτύπησαν υπουργό του Βερολίνου στο κεφάλι
Το περιστατικό ακολουθεί τις εκκλήσεις για μεγαλύτερη αστυνομική προστασία των πολιτικών στη Γερμανία έπειτα από μια σειρά λεκτικών και σωματικών επιθέσεων με θύματα υψηλόβαθμους πολιτικούς.
Η γερουσιαστής Βερολίνου και πρώην δήμαρχος της πόλης Φραντσίσκα Γκίφαϊ έγινε το τελευταίο θύμα σε μια σειρά από επιθέσεις εναντίον Γερμανών πολιτικών όταν ένας άνδρας την χτύπησε από πίσω με ένα βαρύ αντικείμενο μέσα σε τοπική βιβλοθήκη, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της αστυνομίας.
Ένας άνδρας την χτύπησε στο κεφάλι και τον λαιμό με μια τσάντα που περιείχε κάτι σκληρό και μετά τράπηκε σε φυγή
Η Γκίφαϊ, υπουργός Οικονομίας της τοπικής κυβέρνησης και μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς, τραυματίστηκε ελαφρά στην επίθεση, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία και το γραφείο του τοπικού εισαγγελέα.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ένας άνδρας την χτύπησε στο κεφάλι και τον λαιμό με μια τσάντα που περιείχε κάτι σκληρό και μετά τράπηκε σε φυγή. Η ανακοίνωση προσθέτει ότι η Γκίφαϊ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για λίγη ώρα για να αντιμετωπιστεί ο πόνος.
Σειρά επιθέσεων
Το περιστατικό ακολουθεί τις εκκλήσεις για μεγαλύτερη αστυνομική προστασία των πολιτικών στη Γερμανία έπειτα από μια σειρά λεκτικών και σωματικών επιθέσεων με θύματα υψηλόβαθμους πολιτικούς.
Τέσσερις έφηβοι ανακρίνονται μετά τον ξυλοδαρμό και τη νοσηλεία Γερμανού ευρωβουλευτή την ώρα που αναρτούσε προεκλογικές αφίσες στην Δρέσδη της ανατολικής Γερμανίας.
Προβεβλημένα μέλη των Πρασίνων, του κόμματος που συμμετέχει στον συνασπισμό με τους Σοσιαλδημοκράτες του Σολτς σε ομοσπονδιακό επίπεδο, έχουν επίσης βρεθεί αντιμέτωπα με οργισμένες διαδηλώσεις αυτή τη χρονιά κατά την οποία η Γερμανία διεξάγει μια σειρά από τοπικές εκλογές με φόντο την αυξανόμενη στήριξη προς την ακροδεξιά.
Πηγή: ΑΠΕ / Reuters
- Το Μπανγκλαντές υπέγραψε επιστολή προθέσεων για την απόκτηση Eurofighter από την Ιταλία
- Εκτέλεση θανατοποινίτη στη Φλόριντα – Είχε κριθεί ένοχος για τον φόνο μητέρας
- Τενερίφη: Ακόμα 4 τουρίστες νεκροί στην Ισπανία εξαιτίας γιγάντιων κυμάτων
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)




















![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442