Ο Ρον ΝτεΣάντις αποσύρεται από την προεδρική κούρσα των Ρεπουμπλικάνων
Ο κυβερνήτης της Φλόριντα που κάποτε θεωρούνταν το μέλλον του κόμματος τερματίζει την εκστρατεία για την προεδρία.
Ο Ρον ΝτεΣάντις, κυβερνήτης της Φλόριντα, τερμάτισε την εκστρατεία του για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.
Η απόσυρση, λίγες ημέρες πριν από τις προκριματικές εκλογές του Νιου Χάμσαϊρ, έρχεται μετά το απογοητευτικό αποτέλεσμα στις εκλογές της Αϊόβα, όπου τερμάτισε στη δεύτερη θέση, αλλά έμεινε πίσω από τον Ντόναλντ Τραμπ με μεγάλη διαφορά.
Έχασε πανηγυρικά στις εκλογές της Αϊόβα
Ο πρώην πρόεδρος με την νίκη αυτή απέδειξε ότι μπορεί να κερδίσει το τρίτο κατά σειρά προεδρικό χρίσμα του κόμματος του. Μάλιστα αυτό το πέτυχε χωρίς να συμμετέχει σε κανένα από τα debate που έχουν διοργανωθεί κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των εσωκομματικών εκλογών. Έλαβε το 51,01% των ψήφων, ενώ ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον Ντε Σάντις κέρδισε την δεύτερη θέση με δύο μονάδες διαφορά από την Νίκι Χέιλι.
Αφοσιωμένοι στον Τράμπ οι Ρεπουμπλικάνοι
Μόλις την άνοιξη του 2023, ο πρώην δικηγόρος του ναυτικού και δεξιός βουλευτής θεωρούνταν ως ο Ρεπουμπλικανός που συγκέντρωνε τις μεγαλύτερες πιθανότητες να εκθρονίσει τον Τραμπ από μια τρίτη εσωκομματική νίκη.
Με μία πρώτη ανάγνωση, τα αποτελέσματα στην Αϊόβα έδειξαν πόσο αφοσιωμένοι παραμένουν οι Ρεπουμπλικάνοι στον Τραμπ εν μέσω της εξαιρετικά ασυνήθιστης εκστρατείας του – η οποία διεξάγεται μεταξύ δικαστικών εμφανίσεων, καθώς μάχεται ενάντια στις κατηγορίες που εκκρεμούν ακόμα, συμπεριλαμβανομένων των κατηγοριών που συνδέονται με τις προσπάθειές του να υπονομεύσει τις προεδρικές εκλογές του 2020.
Ο ΝτεΣάντις αποφάσισε ένα υποστηρίξει δημοσίως τον πρώην πρόεδρο τον οποίο χαρακτήρισε «ανώτερο του Τζο Μπάιντεν παρά τις διαφωνίες μας για μία σειρά από θέματα».
- Ισραήλ: Δύο νεκροί μετά από επίθεση Παλαιστίνιου – Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
- Σπείρα παραβίαζε μπαλκονόπορτες και έμπαινε σε σπίτια στη Δράμα – Μέλος της συνελήφθη στην Θεσσαλονίκη
- Οριστικό: Την Τρίτη (30/12) θα γίνει το Μαρούσι – Παναθηναϊκός
- Με 4 τρόπους ο Λανουά μεταφέρει την πίεση στους διαιτητές
- Μαλαισία: Δεκαπέντε χρόνια κάθειρξης για τον πρώην πρωθυπουργό Νατζίμπ Ραζάκ
- Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της τέχνης: Η χαμένη τοιχογραφία του Τσιμαμπούε στην Ασίζη μπορεί να επιστρέψει
- Αχαΐα: 16 ετών το θύμα του θανατηφόρου τροχαίου στην Πατρών-Πύργου – Πώς έγινε το δυστύχημα
- Συναγερμός στην Κυψέλη – Ύποπτο αντικείμενο στην οδό Αμοργού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442