Reuters: Συνάντηση Κατάρ, CIA και Μοσάντ για τον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς
Για απελευθέρωση ομήρων και παύση των ισραηλινών επιθέσεων στη Γάζα
Για τριμερή συνάντηση στο Κατάρ μεταξύ CIA, Μοσάντ και του πρωθυπουργού του αραβικού κράτους για τον πόλεμο στο Ισραήλ με τη Χαμάς κάνει λόγο το πρακτορείο Reuters.
Το πρακτορείο αναφέρει ότι σήμερα πραγματοποιήθηκε τριμερής συνάντηση στο Κατάρ μεταξύ των επικεφαλής της CIA και της Μοσάντ και του πρωθυπουργού του Κατάρ για να συζητήσουν τις παραμέτρους μιας συμφωνίας για την απελευθέρωση ομήρων και την παύση των μαχών στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.
Επικαλούμενο πηγή που φέρεται να έχει ενημερωθεί για τη συνάντηση, το Reuters ανέφερε ότι οι συνομιλίες περιλάμβαναν επίσης μια συζήτηση σχετικά με τη δυνατότητα εισαγωγής καυσίμων στη Γάζα για ανθρωπιστικούς λόγους. Μέχρι τώρα έχουν μεταφερθεί με τα φορτηγά τρόφιμα και φάρμακα, αλλά όχι καύσιμα.
«Σε συντονισμό με τις Ηνωμένες Πολιτείες για να επιτύχει την απελευθέρωση 10 έως 15 ομήρων με αντάλλαγμα κατάπαυση του πυρός δύο ημερών»
Η πληροφορία για απελευθέρωση 10 έως 15 ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας γράφτηκε αρχικά χθες. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε από το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων πως το Κατάρ διεξάγει τη διαπραγμάτευση «σε συντονισμό με τις Ηνωμένες Πολιτείες για να επιτύχει την απελευθέρωση 10 έως 15 ομήρων με αντάλλαγμα κατάπαυση του πυρός δύο ημερών» από το Ισραήλ.
Ήδη, το Κατάρ συμμετείχε στη διαπραγμάτευση που είχε ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση τεσσάρων ομήρων τον Οκτώβριο και συγκεκριμένα μίας Αμερικανίδας και της κόρης της, καθώς και δύο Ισραηλινών.
Υπενθυμίζεται, ότι φιλοξενεί το πολιτικό γραφείο τη Χαμάς και έχει προσφέρει εκατομμύρια δολάρια οικονομικής βοήθειας στη Γάζα.
Ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ Μοχάμεντ μπεν Αμπντελραχμάν Αλ-Θάνι εξέφρασε την Κυριακή την αποφασιστικότητα της χώρας του να συνεχίσει τη μεσολάβηση παρά τις δυσκολίες «που προκαλούν οι ενέργειες της ισραηλινής κατοχής».
- Ουγγαρία: Ημέρες και πράξεις του Βίκτορ Όρμπαν – Το τέλος της κυριαρχίας του και του εθνικού συντηρητισμού
- Το γκολ της χρονιάς: Αμυντικός σκόραρε με ραμπόνα εκτός περιοχής (vid)
- Φεύγει ή δε φεύγει; Ο Στέφανο Γκαμπάνα είναι αναπόσπαστο κομμάτι των Dolce & Gabbana
- Ποια επιδόματα ανεβάζει ο νέος κατώτατος μισθός
- Κατάρρευση του αφηγήματος για UEFA και Λανουά και η διαρροή ορισμών
- «Σε μισή ώρα κατέληξε» – Συγκλονίζει ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Παξών για τον 15χρονο
- Έλλη Λαμπέτη: Η ανάρτηση της Φίνος Φιλμ για τα 100 χρόνια από τη γέννησή της
- Ο Τραμπ διέγραψε την ανάρτηση με την AI εικόνα του ως «Χριστού»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442