Πρώτη πενθήμερη άδεια για τον Κασιδιάρη
Στον Κασιδιάρη επιβλήθηκε ο όρος της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα καθημερινά
Tην πρώτη του πενθήμερη άδεια από τις φυλακές έλαβε με ομόφωνη απόφαση του συμβουλίου των φυλακών Δομοκού, όπου εκτίει την πρωτόδικη ποινή του για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, o Hλίας Κασιδιάρης.
Η απόφαση του αρμόδιου συμβουλίου της φυλακής συμπίπτει μάλιστα χρονικά, τρία χρόνια μετά, με την ιστορική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, με βάση την οποία κρίθηκε ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση.
«Από τις αρχές του επόμενου έτους, θεμελιώνει δικαίωμα να υποβάλει αίτηση για αποφυλάκιση με όρους», ανέφερε στο αίτημά του
Σύμφωνα με την απόφαση του συμβουλίου, επιβλήθηκε στον κρατούμενο ο όρος της υποχρεωτικής εμφάνισής του στο αστυνομικό τμήμα κάθε ημέρα από αυτές που θα βρεθεί εκτός φυλακής.
Τα επιχειρήματα Κασιδιάρη για να πάρει άδεια
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κρατούμενος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, στην αίτησή του, μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι έχει εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής του, με βάση τις διατάξεις του νόμου, επικαλέστηκε το γεγονός ότι το διάστημα της παραμονής του στη φυλακή δεν έχει υποπέσει σε πειθαρχικό αδίκημα και δεν έχει κινηθεί σε βάρος του οποιαδήποτε τέτοια σχετική διαδικασία.
Μάλιστα, δεν παραλείπει να αναφέρει ότι, από τις αρχές του επόμενου έτους, θεμελιώνει και δικαίωμα να υποβάλει αίτηση για αποφυλάκιση με όρους, ενώ η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό δεν θα έχει ακόμα ολοκληρωθεί.
- Ουκρανία: Νέο κύμα ρωσικών επιθέσεων με drones κατά του Κιέβου
- Λίβανος: Σειρά νέων ισραηλινών επιδρομών στον νότο – Ενας νεκρός
- Ο εμφύλιος στο Σουδάν συμπλήρωσε 1000 ημέρες από την έναρξή του – Νέα εξοπλιστικό
- Ισημερινός: Βρήκαν 5 ανθρώπινα κεφάλια να κρέμονται σε τουριστική παραλία
- Meta: Μπλόκαρε σχεδόν 550.000 λογαριασμούς στην Αυστραλία κάτω των 16 ετών
- Βόρεια Μακεδονία: Επιτέθηκαν στην πρεσβεία της Βουλγαρίας στα Σκόπια – Εντονη αντίδραση της Σόφιας
- Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της; Αυτές είναι οι χώρες της ΕΕ που χάνουν θέσεις εργασίας λόγω εξωτερικής ανάθεσης
- Βίντεο από το Ιράν και το ιατροδικαστικό κέντρο Καχριζάκ, δείχνουν δεκάδες έως εκατοντάδες πτώματα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442