Μητσοτάκης για Κασιδιάρη: Δεν χρειάζεται νέα ρύθμιση – Να συζητήσουμε για τη χρηματοδότηση κομμάτων
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη χρηματοδότηση των «Σπαρτιατών» - χωρίς να κατονομάσει - «που αποδεδειγμένα σχετίζονται με πρόσωπα, τα οποία έχουν καταδικαστεί έστω και πρωτόδικα» για τέτοια εγκλήματα
«Αυτές οι κομματικές δράσεις πιστεύω ότι απαξιώνονται στη συνείδηση των πολιτών με πολύ μεγάλη ταχύτητα», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερώτηση για την εκλογική κάθοδο του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Ηλία Κασιδιάρη, που διεκδικεί τον Δήμο της Αθήνας στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.
«Πρόθυμος να συζητήσουμε στη Βουλή τη χρηματοδότηση» των Σπαρτιατών
Ο πρωθυπουργός κλήθηκε να απαντήσει, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ, γιατί η κυβέρνηση δεν έκανε μία ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη των εθνικών εκλογών για να εμποδιστεί η υποψηφιότητα Κασιδιάρη, αλλά και γιατί δεν συμφώνησε με την πρωτοβουλία που πήρε πρόσφατα το ΠΑΣΟΚ.
«Δεν χρειάζεται νέα ρύθμιση, υπάρχει νόμος»
«Η ΝΔ είχε ψηφίσει μια σχετική ρύθμιση προεκλογικά, υπερασπίστηκε αυτή τη ρύθμιση όποτε χρειάστηκε, αλλά δεν κρίνουμε ότι απαιτείται νέα ρύθμιση, γιατί εδώ δεν κρίνει ο Άρειος Πάγος για το αν μπορεί να είναι κάποιος υποψήφιος, υπάρχει νόμος που λέει ότι αν κάποιος έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για οποιοδήποτε κακούργημα, κηρύσσεται έκπτωτος αν εκλεγεί.
Ο κ. Μητσοτάκης, πάντως, σημείωσε πως είναι «πρόθυμος» να συζητήσει στη Βουλή το θέμα της χρηματοδότησης κομμάτων «που αποδεδειγμένα σχετίζονται με πρόσωπα τα οποία έχουν καταδικαστεί έστω και πρωτόδικα για τα εγκλήματα που όλοι γνωρίζουμε», όπως είπε, αναφερόμενος στα σχετικά αιτήματα κομμάτων της αντιπολίτευσης που αφορούν στη χρηματοδότηση του κόμματος «Σπαρτιάτες», μετά τις πρόσφατες τραγελαφικές εξελίξεις στο μόρφωμα που στηρίζει ο νεοναζί έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού.
Και προσέθεσε ότι υπάρχουν υποθέσεις στο Εκλογοδικείο που αφορούν στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου, αναφορικά με το πρόσωπο του πραγματικού αρχηγού των «Σπαρτιατών», λέγοντας πως αυτό είναι ένα ζχήυτημα που αφορά στο ανώτατο δικαστήριο και όχι στην κυβέρνηση.
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
- Google: Απευθείας ηχητική μετάφραση στα ακουστικά ήχου με τη βοήθεια της AI
- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)





















































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)

















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442