Πέντε νεκροί από πυροβολισμούς στη Ναζαρέτ – Ενδεχόμενο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών
Λίγες ώρες νωρίτερα, σε άλλο προάστιο της Ναζαρέτ, ένας 30χρονος και ένα κοριτσάκι τριών ετών τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς
Πέντε άνδρες σκοτώθηκαν την Πέμπτη από πυροβολισμούς σε προάστιο της Ναζαρέτ του Ισραήλ, σε μια περίοδο κατά την οποία πληθαίνουν οι επικρίσεις για την αποτυχία της κυβέρνησης Νετανιάχου να καταπολεμήσει την εγκληματικότητα σε περιοχές της χώρας όπου κυριαρχεί η αραβική μειονότητα.
Σύμφωνα με το Ερυθρό Άστρο του Δαβίδ, οι πέντε άνδρες υπέκυψαν στα τραύματά τους λίγο μετά τη διακομιδή τους σε νοσοκομείο.
Η ισραηλινή αστυνομία ανέφερε ότι στην περιοχή αναπτύχθηκαν ισχυρές δυνάμεις της που αναζητούν τους δράστες της επίθεσης, υπογραμμίζοντας πως θεωρεί ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ αντίπαλων συμμοριών.
Another 5 Arabs killed by Arabs close to Nazareth today in what is being described by Israel as a massacre.
The number of Arabs killing Arabs in their communities since January has now risen to 97 with hundreds injured. The Arab criminal world families are responsible for this. pic.twitter.com/0TIBAvYhmd
— James J. Marlow (@James_J_Marlow) June 8, 2023
Σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, διακρίνεται ένα αυτοκίνητο που τυλίχθηκε στις φλόγες μετά το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς.
Λίγες ώρες νωρίτερα, σε άλλο προάστιο της Ναζαρέτ, ένας 30χρονος και ένα κοριτσάκι τριών ετών τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς.
Οι δείκτες της εγκληματικότητας σε αραβικές κοινότητες στο Ισραήλ είναι πολύ πάνω από τον μέσο όρο στην υπόλοιπη επικράτεια.
Five killed in criminal shooting in Israeli city of Nazarethhttps://t.co/lJ2ijqRuhv
— United Press (@newstronhub) June 8, 2023
Σύμφωνα με στοιχεία της μη κυβερνητικής οργάνωσης Abraham Initiatives, από την αρχή του έτους, 97 μέλη της αραβικής μειονότητας στο Ισραήλ έπεσαν θύματα της αυξανόμενης εγκληματικότητας. Εξ αυτών, 42 ήταν κάτω των 30 ετών.
«Συγκλονισμένος» από το στυγερό έγκλημα δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον οποίο δύο Άραβες βουλευτές της αντιπολίτευσης κάλεσαν να αποπέμψει τον υπουργό Εθνικής Ασφαλείας Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Email gate: Αλληλοκατηγορίες και μετάθεση ευθυνών στη δίκη για τη διακίνηση των προσωπικών δεδομένων των αποδήμων
- Η Under Armour μας συστήνει την πιο ολοκληρωμένη σειρά running για κάθε χιλιόμετρο
- Άλιμος: 15χρονος τραυμάτισε ηλικιωμένη αρπάζοντας με τη βία αλυσίδα λαιμού και την τσάντα της με χρήματα
- Νετανιάχου: Εγώ και ο Τραμπ συμφωνούμε στα βασικά σχετικά με το Ιράν
- Η Κομισιόν χαλαρώνει τους δημοσιονομικούς κανόνες λόγω Ιράν – Για να αντιμετωπίσουν τα κράτη-μέλη την ενεργειακή κρίση
- Αγορά εργασίας: Με ελαστική εργασία 1 στους 8 στην Ελλάδα – Τι συμβαίνει στην ΕΕ
- Καλαμάτα: Σε δικηγόρο για διαζύγιο είχε πάει η 39χρονη λίγες ημέρες πριν τη δολοφονία της από τον σύζυγό της
- Λεωφόρος Ποσειδώνος: Γίνεται «φρούριο» με 16 κάμερες για παραβάσεις του ΚΟΚ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 03.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-benjaminfarren-11727472-1-315x220.jpg)










![Συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Αγγλία – Νεκρά όλα τα μέλη του πληρώματος [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/Gemini_Generated_Image_eymhixeymhixeymh-315x220.png)

































![Απρόσμενος επισκέπτης στα Γρεβενά: Ένα αξιολάτρευτο αρκουδάκι έκοβε βόλτες στις αυλές των σπιτιών [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/Gemini_Generated_Image_72363f72363f7236-315x220.png)
























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442