Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Αιφνιδιαστική επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν στο Κίεβο

Ουκρανία: Αιφνιδιαστική επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν στο Κίεβο

Δείτε βίντεο από την επίσκεψη - έκπληξη του Τζο Μπάιντεν στο Κίεβο.

Ο Τζο Μπάιντεν πραγματοποιεί αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Κίεβο λίγες ημέρες πριν να συμπληρωθεί ένας χρόνος από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου.

O Αμερικανός πρόεδρος αναμενόταν στη Βαρσοβία σήμερα, ημέρα που ξεκινάει η διήμερη επίσκεψή του στην Πολωνία, ωστόσο επέλεξε να βρεθεί στην πρωτεύουσα της εμπόλεμης Ουκρανίας σε μια συμβολική κίνηση συμπαράστασης στην κυβέρνηση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Αρχικά ο Τζο Μπάιντεν επισκέφθηκε το μνημείο που έχει δημιουργηθεί για τους πεσόντες της Ουκρανίας στην πλατεία Μιχαϊλίβσκα.

Στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας επικρατεί, αναβρασμός, ενώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ηχούν σε όλη την πόλη σειρήνες.

Αρχικά, υπήρξαν αμφιβολίες σχετικά με το ταξίδι του Μπάιντεν στην Ουκρανία, ενώ τα ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι και η Τζόρτζια Μελόνι μεταβαίνει στο Κίεβο αεροπορικώς.

Δείτε βίντεο


Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι ο Λευκός Οίκος είχε αποκλείσει την επίσκεψη Μπάιντεν στο Κίεβο, προφανώς για να μη διαρρεύσει κάποια λεπτομέρεια από το πρόγραμμα του Αμερικανού προέδρου.

Οι δύο ηγέτες πραγματοποίησαν τη συνάντησή τους στον καθεδρικό ναό του Αγίου Μιχαήλ, σύμφωνα τα ουκρανικά ΜΜΕ.

Σε μήνυμά του στο Telegram, όπου έχει αναρτήσει και την παρακάτω φωτογραφία, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναφέρει: «Τζόζεφ Μπάιντεν, καλώς ήρθες στο Κίεβο! Η επίσκεψή σου είναι ιδιαίτερα σημαντική ένδειξη της συμπαράστασης για όλους τους Ουκρανούς».

Τη συνάντηση επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του και ο Λευκός Οίκος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, νέα όπλα θα δοθούν στην Ουκρανία, ενώ καινούργιες κυρώσεις θα επιβληθούν στη Ρωσία, οι οποίες θα ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα.

Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων προς την Ουκρανία θα ανακοινωθεί αύριο, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Στο νέο πακέτο θα περιλαμβάνονται πυρομαχικά για τα αμερικανικά οπλικά συστήματα HIMARS.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την επίσκεψη Μπάιντεν

«Η Δύση δεν έχει πρόθεση να διαπραγματευτεί»

Να θυμίσουμε ότι ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ κατηγόρησε τη Δύση ότι δεν είναι ανοικτή σε πρωτοβουλίες για να υπάρξει ειρήνη, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του χθες σε ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η Δύση δεν δείχνει πρόθεση να εξετάσει καν το ενδεχόμενο να οργανωθεί σύνοδος κορυφής του Αμερικανού προέδρου και του Ρώσου ομολόγου του Βλαντίμιρ Πούτιν, σημείωσε.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, στενός σύμμαχος του Πούτιν, έχει προτείνει επανειλημμένα να οργανώσει σύνοδο κορυφής με τον Τζο Μπάιντεν στο Μινσκ.

Σήμερα Τρίτη ο Βλαντίμιρ Πούτιν σχεδιάζει να απευθύνει διάγγελμα στους Ρώσους από τη Μόσχα. Ο Ρώσος πρόεδρος θ’ αναφερθεί στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» και τα επακόλουθά της, ανήγγειλε ο Πεσκόφ.

Ο Μπάιντεν αναμένεται να μιλήσει, επίσης σήμερα, για την ένοπλη σύρραξη στη Βαρσοβία, στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, που γειτονεύει με την Ουκρανία. Ο Αμερικανός πρόεδρος θα συναντηθεί και με ηγέτες των ανατολικών χωρών – συμμάχους ή μέλη του ΝΑΤΟ, ανάμεσά τους και τον πρόεδρο της Πολωνίας, Αντρέι Ντούντα.

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024