Το Σάββατο με τα «Νέα»: Μονή Εσφιγμένου, για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας
Ενας εκδοτικός θησαυρός που δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη, αποκλειστικά στα «ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ».
Το Σάββατο με τα «Νέα»:
Ανακαλύπτουμε τα μυστικά του Αγίου Ορους.
«ΤΑ ΝΕΑ», σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΜΙΛΗΤΟΣ, φωτογράφισαν τα ιερά κειμήλια της Αθωνικής Πολιτείας αποκλειστικά για τους αναγνώστες τους.
Μην χάσετε τον πέμπτο τόμο: Μονή Εσφιγμένου
Oι θρησκευτικοί θησαυροί, οι περίτεχνες τοιχογραφίες, η Ψηφιδωτή Εικόνα του Ιησού και η ιστορική βιβλιοθήκη.
Για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας.
Ενας εκδοτικός θησαυρός που δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη, αποκλειστικά στα «ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ».
Η Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Εσφιγμένου είναι μια εκ των είκοσι μονών του Αγίου Ορους. Η Ιερά Μονή Εσφιγµένου βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της Αθωνικής χερσονήσου, κοντά στη Μονή Χιλανδαρίου, ενώ τα θεµέλια της Μονής βρέχονται από τα νερά του Στρυµονικού κόλπου. Με το όνομα Εσφιγμένου υπήρχε ως Μονή ήδη από τον 10ο αιώνα. Στη γύρω περιοχή ερείπια και αποµεινάρια άλλων εποχών, που φτάνουν από τα ρωµαϊκά χρόνια ως τους πρώτους ερηµίτες που κατοίκησαν τον Αθω, µαρτυρούν για τη µεγάλη ιστορική πορεία που έζησε ο τόπος. Η Ιερά Μονή κατατάσσεται δέκατη όγδοη στην ιεραρχική τάξη των αγιορείτικων μονών.
Η έκδοση που κρατάτε στα χέρια σας έχει ως σκοπό την ανάδειξη τόσο της ιστορικής Μονής όσο και των θρησκευτικών θησαυρών που κρύβονται μέσα σε αυτήν, όπως ο Σταυρός της Πουλχερίας, η Σκηνή του Ναπολέοντα, η Ψηφιδωτή Εικόνα του Χριστού, Αγία Λείψανα καθώς και η Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Αρσανιώτισσας.

- Κίνα: Ζητά από τα διυλιστήριά της να αναστείλουν εξαγωγές καυσίμων εν μέσω του πολέμου στο Ιράν
- Άγιος Παντελεήμονας: Συνελήφθησαν δύο 16χρονοι για την επίθεση με μαχαίρι σε 17χρονο
- Ξεκίνησε η πρώτη Σχολή Γονέων από τον Δήμο Πειραιά και το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού
- Scope: Ελλάδα και Κύπρος μεταξύ των πιο ευάλωτων στην άνοδο των τιμών ενέργειας
- Σκάνδαλο Έπσταϊν: Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ απέσυρε 47.635 αρχεία — ανάμεσά τους και καταγγελίες για τον Τραμπ
- Εκτός δράσης για ακόμη 4-6 εβδομάδες ο Λάρκιν
- «Κανείς δεν θέλει να πολεμήσει για το Ισραήλ»: Βετεράνος των ΗΠΑ απομακρύνθηκε με τη βία από ακρόαση της Γερουσίας
- Άγιος Δημήτριος: Συνελήφθη 34χρονος με πιστόλι και 14 φυσίγγια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 05.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442