Τα… χρειάστηκε κόντρα στην Ντιάνα Σνάιντερ η Μαρία Σάκκαρη! Η 18χρονη αποδείχθηκε πολύ σκληρό καρύδι, με την Ελληνίδα τενίστρια να τη λυγίζει μετά από μια μεγάλη μάχη διάρκειας 2 ωρών και 33 λεπτών.
Η Σάκκαρη αν και βρέθηκε να χάνει, γύρισε… τούμπα το ματς (2-1), τσεκάροντας το εισιτήριο για τον τρίτο γύρο του Australian Open (3-6, 7-5, 6-3).
Η 27χρονη δυσκολεύτηκε στην αρχή του αγώνα, με την Σνάιντερ να το εκμεταλλεύεται. Το φόρχαντ της Ρωσίδας έκανε τεράστια ζημιά στη Σάκκαρη, που βρέθηκε να χάνει με 3-0. Η Μαρία μείωσε με love game σε 5-3 αλλά η αντίπαλός της μετρούσε ως εκείνο το σημείο 11/14 πόντους πίσω από το πρώτο σερβίς. Ενα winner χάρισε το πρώτο σετ στην Ντιάνα.
Με την πλάτη στον τοίχο, η Σάκκαρη μπήκε δυνατά στο δεύτερο σετ, κάνοντας μπρέικ με το… καλημέρα. Εφτασε να προηγηθεί με 3-0 στα γκέιμ, με την Σνάιντερ να μειώνει σε 5-4. Τελικά, δύο λάθη της Ρωσίδας έγειρα την πλάστιγγα προς τη μεριά της 27χρονης για την ισοφάριση του σετ (7-5).
Στο τρίτο σετ η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια έκανε το καθήκον της, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον επόμενο γύρο του τουρνουά. Η Σάκκαρη έκανε γρήγορα το μπρέικ και με την εμπειρία της, τελείωσε την αναμέτρηση με 6-3. Κάπως έτσι, η 27χρονη περιμένει να μάθει ποια θα αντιμετωπίσει από το ζευγάρι του αγώνα Ζου-Τάιχμαν.
Βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Χρήστου Αζαριάδη, η παράσταση «Χωρίς Άντρες» σε διασκευή και σκηνοθεσία της Αναστασίας Κουρή κάθε Πέμπτη στη σκηνή Brecht-2510.
Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν στη σημερινή προπόνηση Σάσα Βεζένκοφ και Τόμας Γουόκαπ - Αμφίβολος παραμένει για το Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός ο Βούλγαρος
Ο Ισπανός ρέφερι είχε σφυρίξει παιχνίδι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-1 και άφησε (1/12/19) με παράπονα τους «ερυθρόλευκους». Είναι 20ός (τελευταίος!) στους ορισμούς της La Liga, τελευταίο του ματς στις 13/2